Безпечний інтернет «Київстар» - школам

30.09.2011, 13:11 Переглядів: 4 153

В 17-й школі пройшов незвичайний урок — урок з онлайн-безпеки

 

Безпечний інтернет «Київстар» - школам

 

Команда учнів школи № 17 перемогла севастопольську команду в уроці-вікторині з онлайн-безпеки в інтернеті.


Незвичайною була не лише назва «предмету», а і форма проведення уроку. Він був проведений у формі онлайн- конференції. Змагалися наші діти у своїх знаннях зі своїми однолітками, учнями 7 класу школи міста Севастополя.

 

- Такий урок ми проводимо вперше, - говорить менеджер по зв'язках із громадськістю Харківської філії компанії «Київстар» Світлана Немиро. - Але вибір школи — невипадковий. Саме школа № 17 «Вибір» підключена до високошвидкісного інтернету від «Київстар, тут діти та педагоги користуються безкоштовним, безлімітним та безпечним доступом до Мережі.

Урок із онлайн-безпеки є продовженням реалізації соціальної ініціативи «Безпечний інтернет «Київстар» – школам», яку, до речі, підтримало Міністерство освіти та науки України.

 

Отже, на зв'язку — команди Кременчука та Севастополя. Учні бачать один одного та ведучого на великому екрані.

Дітям доведеться позмагатись у кількох конкурсах, аби виявити — хто ж більш «продвинутий» користувач Мережі. А головне — самим сформувати правила безпечної поведінки, дотримуючись яких вони зможуть безпечно подорожувати в інтернеті.

 

Для початку учні обирають капітана команди, її назву та девіз. «Безопасный интернет — и проблем как будто нет» - таким було гасло кременчуцької команди.

У першому завданні діти наввипередки називали корисні речі, які дає Всесвітня мережа. Далі були завдання на знання інтернету. Наприклад, як розшифровується абревіатура «WWW», коли з’явився смайлик та яким він був, як називаються інтерненті хулігани та найпоширеніші загрози інтернету. Єдине, чого не знали діти, для чого ж винайшли веб-камеру. Виявляється, для того, аби спостерігати за кавоваркою.

 

А потім були логічні задачі, замислювались над якими навіть вчителі.

 

Кременчуцькі школярі в онлайн-вікторині перемогли. І здобули почесне звання «найбільш технічно підкованих користувачів інтернету».

Переможцям завжди вручають подарунки. Цього разу отримали їх і учні 17- школи, і сама школа.

 

Дітям подарували диски з пізнавальними фільмами і килимки для комп'ютерної миші. На килимку — поради з онлайн-безпеки.

 

- Ці враження мені запам'ятаються надовго, - каже капітан команди школи № 17 Ярослав. - А з цим килимком я ніколи не забуду, як без загрози для себе та комп’ютера користуватись Всесвітньою мережею.

 

Школі № 17 за розумних учнів телеком-оператор вручив обладнання для комп'ютерного класу, підключеного до інтернету від «Київстар».

 

- Ми дуже вдячні компанії «Київстар» за можливість використовувати переваги Мережі для освіти і розвитку, - говорить директор Валентина Марченко. - А також за прагнення зробити свій внесок у виховання дітей. З одного боку компанія прагне зробити інтернет доступним, з іншого — розуміє, що мережа несе також і загрози. Тому «Київстар» вживає цілий ряд корисних заходів для того, аби Всесвітня мережа дійсно приносила максимум користі нашим дітям.

 

*В липні цього року телеком-оператор «Київстар» та Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України підписали Меморандум про співпрацю щодо забезпечення безкоштовним безлімітним широкосмуговим інтернетом шкіл по всій Україні. Пріоритетними напрямками соціального партнерства, зафіксованими документом, стали забезпечення шкіл високошвидкісним доступом до інтернету, а також навчання дітей, батьків та вчителів правилам безпечної поведінки при використанні Мережі.В межах партнерства Міносвіти і телеком-оператора до кінця 2011 року більше 200 шкіл України будуть забезпечені доступом до безкоштовного широкосмугового інтернету від «Київстар». Однією з перших в нашому місті стала кременчуцька школа № 17. Окрім неї, до мережі «Київстар» до кінця вересня буде підключено 6 шкіл Кременчука.

 

Ольга Нетреба 

 

На правах реклами

Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх