Романтики з великої дороги: Міліція затримала чоловіків, які на ходу «обчищали» вантажівки

9.02.2008, 01:07 Переглядів: 2 354
Минулого тижня правоохоронці затримали кременчужан, які грабували вантажівки на дорогах Полтавщини та суміжних областей. Товар «зникав» із фур прямо під час руху – грабіжникам властиві каскадерські навички. Награбоване злодії звозили на «базу», з якої товар постачався у торгівельні точки Кременчука. Торговці теж затримані міліцією.
Працювали злодії віртуозно. Іноді, про те, що фуру «обчистили», водіям розповідали інспектори ДАІ, які першими помічали у вантажівок порізані тенти та відчинені дверцята причепів…

Минулого тижня співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю у Полтавській області спільно з кременчуцькими колегами затримали злочинну групу, що з 2006 року грабувала вантажівки на трасах області. Про це повідомляє прес-служба обласної міліції. «Паслися» грабіжники на шляхах Київ – Харків, Київ – Дніпропетровськ, у напрямку Кіровограду та в околицях Полтави. Всі вони мешканці Кременчука. За попередньою інформацією, ази цього промислу передавалися від старших до молодших учасників групи. Вік чотирьох затриманих коливається від 25 до 30 років. Ще п’ятьох ділків міліція продовжує шукати. Також правоохоронці затримали декількох кременчуцьких підприємців, що займалися збутом краденого товару через свої торгівельні точки.

Грабували тихо

Перш, ніж виїхати на «абордаж» чергової вантажівки, злочинці проїжджали трасою і перевіряли наявність патрулів ДАІ на дорозі, а також оцінювали місцевість – круті підйоми, повороти, – те, що б дало змогу машині їхати зі швидкістю не більше 40 кілометрів на годину. Все дійство відбувалося під час руху – на ділянках, де фури їдуть зі швидкістю 20 кілометрів на годину, причому протягом 10 – 12 хвилин. Цього часу злодіям вистачало «з головою».
«Неабияка майстерність та вправність злочинців давалася взнаки – більшість потерпілих так і не почули, що їх грабують, – розповідають правоохоронці. – Їздили грабіжники на спеціально облаштованій машині на кшталт «Audi», з форсованим двигуном (дає можливість машині набирати швидкість у 1,5 рази більшу. Вимкнувши фари, злочинці під’їжджали до вантажівки на відстань 10 – 15 сантиметрів. Потім один із них через бокове скло вилазив на капот, «кусачками» відривав пломбу на дверцятах кузову і забирав товар, перекидаючи його третьому подільнику, який знаходився у машині».

Збували без проблем

Олександр Плужник, начальник обласного УБОЗу, зауважив, що злочинці нічим не гребували: до їх рук потрапляли одяг, косметика, парфумерія, але найбільш жаданою здобиччю була побутова техніка. Награбована відео- та аудіотехніка з успіхом реалізовувалася через торгівельні точки Кременчука. Коли крадії повністю затоварювалися, то відвозили награбоване у підсобні приміщення, гаражі, які й належали учасникам групи. Потім усе це нелегальне добро продавалося в окремих кременчуцьких магазинах. Нарікають міліціонери і на те, що незважаючи на обізнаність деяких бізнесменів про крадений товар, вони все одно приймали ту продукцію і заробляли на ній гроші.
А грошей вони заробили чимало. Наприклад, тільки під час останнього нападу у районі  Хорола злочинці витягли з фури побутову техніку на суму майже 300 тисяч гривень.

Що «світить»

Поки що порушено кримінальну справу за статтею 185 ч. 5 Кримінального кодексу України – крадіжка вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою. Термін покарання за нею – від 7 до 12 років.


За інформацією Яни ХОЛОДНОЇ, інспектора ВЗГ УМВС України в Полтавській області



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх