Міліціонери стали учасниками еротичного шоу

24.02.2008, 23:25 Переглядів: 2 061
16 лютого, у пошуках злочинців, зброї та наркотиків, міліціянти завітали до нічного клубу «Зебра», де проходив чемпіонат зі стриптизу. Майже на півгодини його було перервано масовими оглядами відвідувачів. Юристи натякають на незаконність подібних
операцій, в міліції ж впевнені у правоті проведеної роботи..
Правоохоронці і надалі обіцяють робити облави у закладах відпочинку

Із вражень очевидців
– Минулої суботи був на чемпіонаті міста зі стриптизу у «Зебрі». О пів на другу ночі, саме у розпал програми, коли одна зі стриптизерш танцювала навколо немолодого солідного чоловіка, спалахнуло світло, і до зали увійшло зо два десятки міліціонерів. Розгубилися всі: і відвідувачі, і сама стриптизерка. Ді-джей спробував заспокоїти публіку, мовляв відвідувачів лише оглянуть, і шоу продовжиться. А ще попросив не нервувати і не ходити по залі. А далі почалося. Тих, хто вигукував щось на зразок «Що це за маски-шоу? Не могли почекати до кінця виступу» виводили першими. За ними «пішли» ті, хто намагався все це сфотографувати
на мобільний телефон. Інші чимось «не сподобались» уже під час огляду і їх теж вивели із зали. Спочатку я спостерігав за усім, посміхаючись, але коли правоохоронці підійшли й до мене, то стало не до сміху.

«Ваше прізвище, ім’я, по-батькові», – почав міліціонер.

«А що шукаємо і на яких підставах?» – спробував я захистити свої права. «Наркотики, зброю, злочинців, неповнолітніх, які мають
сидіти вдома», – відповів міліціонер і попросив мене стати струнко…

Почалось «обмацування». Саме обмацування, бо як інакше назвати те, коли в кишенях штанів щось дуже наполегливо шукають? А ще на талії і на грудях. До речі, навіщо треба було шукати на грудях, адже і так було видно, що кишеня у сорочці пуста? На моє зауваження не лазити по кишенях у відповідь я почув: «А я і не лажу. Це не обшук. Це огляд». На якій підставі «оглядали» мене особисто, міліціонер мені так і не пояснив. Такі огляди не додають авторитету міліції.
Олег Б.

– На якій підставі нас перевіряли у «Зебрі» ми від міліціонерів так і не почули. Тим паче – яка може бути зброя, якщо при вході до клубу нас перевіряли з металошукачем. Якщо шукали злочинців, то нехай шукають не так, а приходять люди у штатському та дивляться, чи є в залі ті, хто їм треба. Чи у нас уже комендантську годину введено?
Марина С.

– Нарешті кременчуцькі клуби досягли київського рівня... Маски-шоу – це делікатес у меню таких монстрів як, наприклад, київський клуб «Кайф». Лише з тією різницею, що у столиці під час таких вистав правоохоронці витягають із приміщень наркоту мішками. За це їм честь і хвала. Не гріх і самому із широко розставленими ногами під стінкою постояти… А ось заради розминки, такі «еротичні» ігри, як несанкціонований обшук, на собі відчувати зовсім не хочеться... Почуваєшся злочинцем, – обурюється Дмитро Б.

Що знайшли тієї ночі?

Про це журналістам не розповіли ані два заступники начальника міліції міста, Денис Захарченко та Володимир Печериця, які керували «масками-шоу», ані рядові міліціянти, які виводили людей. Пізніше стало відомо, що правоохоронці аналогічними діями попсували настрій відвідувачам і в інших закладах відпочинку міста.
Спілкуючись з юристами, репортер «Телеграфа» дізнавався, що подібні заходи незаконні. «Правоохоронці повинні мати підстави для огляду. Наприклад, коли вас підозрюють у скоєнні злочину чи у вчиненні адмінпорушення – голосно та нецензурно лаялися, були дуже п’яні і викликали своєю поведінкою обурення громадян. Навіть, якщо проводиться огляд, то міліціянти можуть обмацувати кишені, але не мають права лазити по них чи по барсетках. Безпідставне проведення огляду чи обшук є порушенням прав громадян і перевищенням службовими особами своїх повноважень, – зазначили юристи.

Офіційнийкоментар

Василь ОВЧАРЕНКО, начальник міського управління міліції:
– Ми виконували свою роботу по охороні громадського спокою. Такі заходи приносять результати. В «Зебрі» ми вилучили маріхуану та два ножі, також склали 18 адмінпротоколів. До речі, ми проводили огляд, а не обшук. Якщо хтось із підлеглих перевищив закон, на то є контролюючі нас органи, нехай туди звертаються. Попередньо, я вибачаюсь, якщо таке було. Подібну роботу ми продовжимо і надалі. Тепер до перевірки залучимо пожежних, санлікарів, захисників прав споживачів, бо під час відвідування клубу побачили багато порушень. Зазначу, що в «Зебрі» завжди реєструються пограбування та наркозлочини. Чому, наприклад, у «Європі» такого
немає? Там професійно працює охорона, а у «Зебрі» днями охорона, ще й побила юнака.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх