Підлітки протверезіють

23.01.2010, 22:34 Переглядів: 4 312
Пиво і «слабоалкоголка» для них будуть поза законом.
Згідно зі змінами у законах тепер побачити як діти або підлітки розпивають алкоголь на вулицях Кременчука буде складніше.

21 січня Верховна Рада внесла зміни до низки законів, що обмежують вживання і продаж пива, слабоалкогольних напоїв і тютюнових виробів. Закон ще не підписаний Президентом і не набрав чинності, але у Кременчуці зазначають, що на здоров‘ї молоді він відіб‘ється позитивно.

За прийняття змін до Закону України про державне регулювання виробництва і обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» проголосувала більшість народних депутатів.

Де не можна пити пиво (крім безалкогольного)
Згідно із прийнятим законопроектом, споживання слабоалкогольних напоїв і пива забороняється там же, де заборонено споживання алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Тобто: у закладах охорони здоров’я; в навчальних та освітньо-виховних закладах; в громадському транспорті. Не можна пити на зупинках транспорту, в підземних переходах; в установах культури, у закритих спортивних спорудах (крім пива в пластиковій тарі), у ліфтах і таксофонах, на дитячих та спортивних майданчиках, у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установах.

На свята можна буде заборонити продаж  алкоголю
На час проведення масових заходів сільські, селищні і міські ради в межах відповідної адміністративної території можуть заборонити або обмежити продаж пива (крім пива в пластиковій тарі), алкогольних, слабоалкогольних напоїв і куріння тютюнових виробів.

Де не можна курити
Законом забороняється куріння тютюнових виробів: у ліфтах і таксофонах, в установах охорони здоров’я; в навчальних та освітньо-виховних закладах, на дитячих майданчиках; на спортивних майданчиках, в під’їздах житлових будинків, у підземних переходах, в громадському транспорті.

Неповнолітнім – ніякої «слабоалкоголки»
Щодо продажу слабоалкогольних напоїв і пива Законом вводяться обмеження, які діють для алкоголю і тютюнових виробів. Тобто, забороняється продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв і тютюнових виробів особам, що не досягли 18 років.

Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях
Попередження або штраф (17-85 грн).
Повторне порушення протягом  року – штраф (51-119 грн).
Якщо заборона порушується втретє за рік – штраф (102-136 грн) або 1-2 місяці громадських робіт, або адміністративний арешт на 15 діб.

Стаття 178 Кодексу України про адміністративні порушення.

Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях
Попередження або штраф (51-170 грн).
Повторне порушення протягом  року – штраф (170-340 грн).
Стаття 175-1 Кодексу України про адміністративні порушення.

Коментарі

Тетяна ОДЕРІЙ, начальник відділу у справах сім‘ї та молоді:
– Якщо після набуття сили цього Закону вестиметься послідовна політика, то, природно, буде і результат, але не відразу і не швидко. Поживемо – побачимо. Будемо сподіватися на позитивні зміни. Якби батьки більше приділяли уваги своїм дітям, то ця проблема не стояла б так гостро. Це питання більш моральне.

Людмила ЖОРНЯК, начальник управління розвитку підприємництва і торгівлі:
– Ми чекаємо прийняття цього документу. У нас в Україні дуже багато гарних законів написано, якби ж вони ще так гарно працювали. Треба подивитися в якому остаточному варіанті Закон вийде. Те, що буде позитив – однозначно. Якщо, навіть, одній дитині не продадуть пляшку пива, я буду дуже рада.

Олег ГОЛОВАШ, начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Автозаводського РВ:
– Безперечно, позитив буде. Стане легше контролювати продаж пива. Тепер неповнолітні не зможуть спокійно пити алкогольні напої на вулицях. Якщо ж спіймають – одразу на батьків складатимуться протоколи.




 
Автор: konstantinov
Теги: пиво
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх