Убивство заради 29 гривень

3.09.2009, 17:11 Переглядів: 1 413
Жінка загинула, коли її грабували у власному домі.
72-річна жінка не бідувала, бо заробляла і купляла собі все необхідне. Любителі швидкої наживи цим і спокусилися...

У ніч на 28 серпня у будинок 72-річної крюків‘янки проникла банда молодиків. Вони діяли за наводкою знайомого господарки – шукали заощадження. Шукали необережно і розбудили жінку, яка спала. Хоча бандити були в масках – все одно задушили пенсіонерку. Гроші вони знайшли… 29 гривень…

72-річна жінка жила у приватному будинку на вулиці Самойлівській. Жила не так, як зазвичай живуть люди в її віці – вона працювала на кількох роботах, здавала флігель і отримувала близько трьох тисяч гривень доходу на місяць. Не бідувала.

Зранку 28 серпня чоловіки, яким жінка здавала флігель, помітили, що господарки ніде немає. Заглянули у будинок – а там все догори ногами перекинуто. Вони покликали сусідку. Та зайшла і побачила, що її подруга лежить мертва у ліжку. Викликали міліцію.

– Судячи з безладу у хаті, було зрозуміло, що тут відбулося убивство заради пограбування, – розповідає начальник Кременчуцького міськуправління міліції Василь Овчаренко. – Злочинці шукали цінності. Ми опрацювали всіх, кого могли – сусідів, квартирантів, знайомих, але безрезультатно. Почали аналізувати подібні злочини в останній час і вийшли на коло осіб. Спочатку затримали трьох молодиків, а пізніше – ще двох. Їм по 24-28 років.

Навів банду на цей будинок знайомий жінки, який знав про її доходи і сподівався на великий куш. Один із зловмисників заліз у приміщення через вікно та впустив у хату ще двох. За двісті метрів стояла машина із «підмогою». Бандити почали шукати гроші та розбудили господарку. Вона почала кричати. Її схопили, повалили на ліжко й почали душити подушкою…

– Вони зв‘язали жінці руки скотчем, – каже Василь Овчаренко. – Один із нападників, раніше не судимий, душив її подушкою. Коли вона перестала рухатися – їй піднесли дзеркало, аби переконатися, що дихання вже немає. Скотч зняли і продовжили пошуки. 
А знайшли вони не більше не менше, як дві золоті каблучки, медалі покійного чоловіка, бритву, наручний годинник та… 29 гривень. Норкові шуби у шафі вони не чіпали.

Наразі всі підозрювані затримані, міліціонери вилучили речові докази, що свідчать проти них. Стало відомо, що ці молодики вже грабували будинки у Крюкові та навіть адмінбудівлю однієї із сільрад.

Літера закону

Правоохоронці порушили справу за статтею 115 Кримінального кодексу України – «Умисне вбивство». Карається таке діяння позбавленням волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх