Злочинці – за здоровий спосіб грабування

10.09.2009, 18:03 Переглядів: 1 610
Хлопці виїжджали за золотими ланцюжками на… велосипедах.
Правоохоронці прохають усіх, хто постраждав від подібних дій, звернутися до Автозаводського райвідділу міліції – вул. Київська, 7, каб. 406. Тел.: 2-30-02, 77-34-02. Жінок, яким ще не «пощастило» зустріти грабіжників, просять уникати ввечері малолюдних районів.

Хлопці із Нових Санжар та Кобеляк приїхали до Кременчука за грошима. Вони не працювали, а просто зривали з жінок золоті ланцюжки. Здавали здобич у ломбард, а на виручені гроші винаймали квартиру в малосімейці та розважалися, як уміли.

У Кременчуці найближчим часом поменшає грабунків із зриванням у жінок золотих ланцюжків. Минулого тижня міські правоохоронці затримали двох хлопців, які підозрюються у вчиненні серії таких пограбувань. 18-річний Володимир із Нових Санжар та 17-річний Артем із Кобеляк зізнаються у тому, що оцінили красу кременчуцьких дівчат і жінок. Точніше те, як прекрасна половина любить прикрашати себе усілякими золотими «штучками».

У міськуправлінні міліції кажуть, що хлопці виходили «на полювання» переважно у центральній частині міста – на вулицях Леніна, Радянській, 1905 року, Першотравневій. Промишляли поруч із ТРЦ «Європа», магазином «АТБ». Грабували у темний час доби – починаючи з восьмої години і до пізньої ночі.

– Зараз відомі вже дванадцять епізодів, коли вони зривали з жінок ланцюжки, забирали мобільні телефони, – каже прес-офіцер міського управління міліції Анна Волювач. – Вилучені речові докази. У якийсь момент молодики почали скоювати злочини за допомогою велосипедів. Вони їх викрали в Потоках. Під’їжджали до жертви, зривали прикраси, забирали телефони та зникали на велосипедах в темряві.

Літера закону

Зараз уже порушена справа за статтею 186 Кримінального кодексу Україніи – «Грабіж». Карається цей злочин штрафом до 1,7 тис грн або громадськими роботами (до двохсот сорока годин), або виправними роботами (до двох років), або арештом (до шести місяців), або позбавленням волі на строк до чотирьох років. Якщо ж у суді буде доведено, що хлопці грабували із застосуванням насильства, яке було небезпечним для життя чи здоров’я потерпілих, або просто із погрозою таким насильством, або за попередньою змовою групою осіб, то відсидіти їм доведеться від чотирьох до шести років.

До речі

Нагадаємо, що ще двоє грабіжників, які тероризують кременчужанок впродовж літа, так і не затримані. Є версія, що вони можуть бути «гастролерами». Уже після затримання двох «велосипедних грабіжників», невідомий пограбував жінку біля першої міської лікарні. Він підбіг, ударив її, зірвав ланцюжок і втік. Це бачив таксист, який побіг за злочинцем, але спіймати не зміг. Тож золоті ланцюжки продовжують зривати, але дівчата їх носять, а потім – плачуть.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх