Вандал на кладовищі в Крюкові

29.10.2009, 19:38 Переглядів: 2 514
Хтось на себе гріхи бере, а хтось – хрест із могили тягне..
– Як він міг… У такий день…Тільки й зітхали люди біля собору, які прийшли прикластися до чудодійної ікони.

38-річний чолов‘яга вирвав із могили хрест та частину з оградки і хотів здати на металобрухт. Вандал орудував на кладовищі поблизу Свято-Успенського собору в Крюкові, до якого кременчужани прийшли поклонитися чудотворній Почаївській іконі Божої Матері. Чоловіка із ношею затримали патрульні міліціонери.

Увечері 26 жовтня на вулиці Насосній, неподалік Свято-Успенського собору у Крюкові, міліціонери патрульної служби зупинили чолов‘ягу із дивною ношею на плечах. Він ніс металевий хрест та металеву калитку. На питання правоохоронців, на яку це Голгофу в такий час він збирається, чоловік відповів, що збирався здати свою ношу у пункті прийому металобрухту.

– Цей 38-річний громадянин ніде не працює, – розповідає прес-офіцер Кременчуцького міського управління міліції Анна Волювач. – Він зірвав хрест та калитку на одній із могил кладовища поблизу церкви у Крюкові. Як сам пояснив – хотів отримати гроші та пустити їх на алкоголь. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Відомо, що у Кременчуці подібний вандалізм не рідкість, але, зазвичай, зловмисники викрадають металеві підпорки, на яких стоять пам‘ятники. А тут, так відверто – хрест...

Цей зухвалий вчинок одразу засудили прочани, які прийшли на поклоніння до чудодійної Почаївської ікони Божої Матері, яка перебувала в цей день у Свято-Успенському кафедральному соборі.

Буква закону

Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого карається штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою, групою осіб, або з корисливих чи хуліганських мотивів, або щодо братської могили чи могили Невідомого солдата, або поєднані із застосуванням насильства чи погрозою його застосування караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Стаття 297 Кримінального кодексу України.



 
Автор: konstantinov
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх