Підпільний сир – у підпільному цеху

12.11.2009, 18:34 Переглядів: 2 257
У Кременчуці «прикрили» підпільний цех, який виробляв сири в антисанітарних умовах..
Сир виготовлявся в антисанітарних умовах, розфасовувався і продавався під виглядом відомих товарних марок.

Уже вдруге міліціянти «накривають» цех із виготовлення сиру. Минулого разу підприємниці вдалося зіскочити з гачка правоохоронців, але цього разу їй інкримінують «незаконне використання знаку для товарів» та «випуск та реалізація недоброякісної продукції».

Восьмого листопада працівники Кременчуцького міського управління міліції на окраїні Молодіжного виявили підпільний цех, де незаконно виготовлялися сири різних сортів: від копченого «Сулугуні» до «Бринзи».

Як повідомила прес-офіцер міського управління міліції Анна Волювач, історія з вищевказаним цехом тягнеться з квітня поточного року.

– Тоді правоохоронці вже відвідували цей цех і брали на експертизу продукцію. Висновки експертиз, проведених санітарно-епідеміологічною станцією показали, що рівні шкідливих речовин у сирах не перевищували допустимі норми, окрім копченого сиру «Косичка», де був завищений рівень вмісту свинцю. Кримінальний кодекс передбачає порушення кримінальної справи лише в тому випадку, коли випуск на товарний ринок недоброякісної продукції вчинено у великих розмірах або на суму близько 90 тисяч гривень. Продукції на таку суму ми тоді не знайшли. Кримінальна справа порушена не була, – каже пані Волювач.

Однак тоді, після відвідин міліціянтів, цех таки припинив свою роботу. У міліції кажуть, що його власниця почала збирати всі необхідні документи для подальшої, більш сумлінної, організації виробництва. У жовтні правоохоронцям стало відомо, що цех запрацював і вони знову до нього завітали.

Виявилося, що власниця цеху, не маючи на руках відповідних документів, організувала виробництво кисломолочної продукції, а саме декількох різновидів сиру. При цьому жінка незаконно використовувала різні товарні знаки, які на її підприємство не були запатентовані.

– На разі є інформація, що фірма використовувала товарний знак приватного підприємця з Івано-Франківської області. Та й це не все, адже умови, у яких виготовлялися сири просто жахливі: суцільна антисанітарія, сморід, бруд. Сама ж підозрювана від будь-яких пояснень щодо своєї діяльності відмовилась, – каже Анна Волювач.

Працівниками міліції на сьогодні зібрані всі відповідні документи, з цеху вилучено та направлено на експертне дослідження 310 кілограмів готової продукції на загальну суму близько 10 тисяч гривень.

По даному факту вирішується питання про порушення кримінальної справи згідно чинного законодавства про «незаконне використання знаку для товарів» та «випуск та реалізація недоброякісної продукції».



 
Автор: sokolov
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх