Людина загинула через… візок

17.12.2009, 21:17 Переглядів: 1 731
Хлопець ударив крадія, а той невдовзі помер.
Невдале падіння після невдалої крадіжки закінчилося смертю.

35-річний чоловік намагався вкрасти з підсобки на вулиці Воровського металевий візок. При тому, у цей час у приміщені знаходився господар! Він ударив нахабника – той упав і вдарився головою, причому так невдало, що помер за три дні у лікарні. Тепер 22-річний хлопець фігурує у кримінальній справі. Його можуть посадити за ґрати.

Минулого тижня «швидка» забрала від парку «Ювілейного», в районі вулиці Воровського, 35-річного чоловіка із скривавленою головою. Медики одразу повідомили про госпіталізованого у міліцію. У лікарні він втратив свідомість і, не прийшовши до тями, помер на третій день, 10 грудня. Смерть настала через перелом кісток черепа та крововиливу в мозок. Невдовзі, оперативники встановили, що трапилося із чоловіком перед «поїздкою до лікарні».

Його характеристика бажала кращого – він займався бродяжництвом та випивав. Виявилося, що 6 грудня він намагався вкрасти на вулиці Воровського, з підсобки, металевий візок, але йому завадив 22-річний господар.

– Відомо, що це був не перший похід чоловіка до приміщення, – розповідає прес-офіцер міськуправління міліції Анна Волювач.

– Бо за день до трагедії він зламав у підсобці замок і вкрав особисті речі господаря. 6 грудня хлопець якраз лагодив замок, аж тут зайшов чоловік, схопив металевий візок та хотів винести. На зауваження господаря він відповів брудною лайкою та, навіть, замахнувся.

Стосунки вони з‘ясовували вже на вулиці. Це відбувалося недовго: хлопець ударив зухвальця в обличчя і той упав, ударившись головою об бетон. За словами Анни Волювач, міліція опитала свідків, які бачили «розмову» хлопця із чоловіком – вони підтверджують слова підозрюваного.

Правоохоронці порушили кримінальну справу за статтею 124 Кримінального кодексу*.

Буква Закону

Стаття 121. Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

*Стаття 124. Умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, вчинене у разі перевищення меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця, карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Кримінальний кодекс України



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх