Через автостоянку дитина попала під колеса

2.08.2007, 17:08 Переглядів: 1 515
Маленька дівчинка бігла тротуаром. Раптом тротуар скінчився: замість нього був заїзд до автостоянки. Там авто і збило малу. «Дівчинці років чотири, з багатодітної родни, нікого з рідних не було поруч, – розповідають очевидці, – Викликли «швидку», вона її відвезла до лікарні, з нею поїхала якась жінка.

Проблемна автостоянка
На занадто близьке сусідство з автостоянкою нарікає багато хто з мешканців вулиці Карнаухова. Люди навіть склали листа, зібравши близько 30 підписів, і направили його в різні інстанції. Вони твердять: зведена автостоянка не відповідає нормативам.
«Рік тому поблизу нашого будинку розташувалась автомобільна стоянка, – розповідає кременчужанка Марина.– Її розмістили між двома багатоповерхівками, вздовж фасадів. Спорудили її всупереч усім нормам: за кілька метрів від житлових будинків. Ми писали скарги в усі інстанції та дарма. Наприкінці травня стоянку почали «розширювати»: тепер територію біля будівництва заасфальтували і обмежили бордюрами так, що не стало частини тротуару: аби дістатись від одного будинку до іншого доводиться йти по заїзду до автостоянки.
«На стоянці ввечері ми нарахували 101 автомобіль, по нормах на розміщення автостоянок відстань від будинків має бути щонайменше 35 метрів! А там всього між будинками 50!, – хором розповідають мешканці. – Вночі та рано зранку шумлять машини. Звернулись до санстанції, аби виміряти рівень шуму та загазованості, але здогадуємось, якою буде відповідь. А коли намагалися з’ясувати питання в СЕС в приватному порядку, нам сказали прямо: «Звичайно ж, все це абсолютно протизаконно, але дозвіл є, нас змусили його надати». Коли ми зателефонували до ЖЕДу і попрохали розібратись і відповідь, почули сміх: «Та не зробите ви нічого, там такі гроші заплачено і такі люди задіяні…».
Та більш всього люди нарікають на те, що дітям тепер ніде гратися: машини в’їжають з вулиці, а виїзджають через двір, де розташовано дитячий майданчик. «А у нас усі сім’ї молоді живуть, дітей десь сто у кількох будинках».

Поміж тим...
В інспекції з державно-архітектурного контролю нам повідомили, що проект автостоянки пройшов експертизу у Полтаві. Нещодавно кременчуцькі фахівці виїжджали на місце з перевіркою. Їх висновок: роботи проводяться згідно з проектом. На паперах все законно.
 



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх