Пішла до супермаркету, а опинилась у лікарні

26.07.2007, 17:07 Переглядів: 1 710
Ніні  Семенівні 70 років. У своєму будинку вона  «ходяча» - тобто, може  дійти до магазину.  Живе  Ніна  Семенівна біля  річкового вокзалу, магазинів там немає, тож доводиться ходити до супермаркету АТБ, що на вулиці Радянській.  Ніні Семенівні він подобається – товарів багато, ціни невисокі.

Після відвідин супермаркету АТБ Ніні Семенівні викликали «швидку»

Фотографія потерпілої та інформація про стан її здоров’я надана за особистою згодою потерпілої та письмовою згодою її представників.

Ніні  Семенівні 70 років. У своєму будинку вона  «ходяча» - тобто, може  дійти до магазину.  Живе  Ніна  Семенівна біля  річкового вокзалу, магазинів там немає, тож доводиться ходити до супермаркету АТБ, що на вулиці Радянській.  Ніні Семенівні він подобається – товарів багато, ціни невисокі.  Тож 18 липня  зранку вона й подалася до АТБ – купити сусідці пельмені, а собі згущеного  молока та морозива.  Ось що вона  розповіла «Телеграфу»:
- Я ж прийшла до АТБ, сумки поклала у ящичок № 50, узяла лише ключі від квартири,  гаманець та прозорий такий целофановий мішечок – щоб їхнього не купувати.  Ну, зайшла, запитала, а пельменів – хороші такі, по 2.75 – немає, розібрали.  Так я взяла дві баночки  згущеного  молока по 2.99  і ще два морозива по 59 копійок.  Мила хотіла взяти, але дуже дорого – по чотири гривні!  Розплатилася і йду, отак у мене на руці лежить дві банки молока і два морозива. Коли він – той дядько, охоронець  – мене за плече як схопить!  Каже: «А за м’ясо заплатити?!»  Я думала – жартує.  Яке ще м’ясо? Я його там зроду не бачила!  А він мені каже: «За м’ясо заплати!!!»  Я як кину йому оте, що  у мене в руках!  «Шукай – кажу – своє м’ясо!»  А сама пішла, відкрила ящичок, сумки йому показую – шукай!  Він як схопить мої сумки, і каже: «Пішли зі мною!»   Я перелякалась – куди це вони мене ведуть?  Кажу: «Нікуди  не піду, викликай міліцію!!!»  А він мене  тягне  отуди, до них.  Люди всі стоять у черзі, дивляться на мене, як на злодійку! Я кажу: «Люди. Простіть мене, я не злодійка! Я нічого не крала!» Так соромно, так соромно!  Ну, він мене затягнув у якусь кімнату – там лід був, може то льодовник. Кинув мої сумки і каже – забирайся звідси чорним  ходом!  А мене трусить усю, так мені погано, наче свідомість  втрачаю.  Жінка там була – така невеличка, вона наче менеджер чи директор – так вона каже: «Дивись, їй погано, ти винний, викликай жінці «швидку»!  А той – охоронець – як крикне: «Я їй зараз «дурку» викличу!»  Ой, Боже ж мій, Господи, я так злякалася – зараз заберуть у ту дурку, сором  який, у мене сини такі гарні, сім’ї у них, це ж сорому не оберешся!  Так мені погано стало – упала без тями. Прямо на той лід. Холодно було.  А вони мене водою облили, тягали по тому полу, як останню...  Я прошу їх: «Люди добрі, погано мені, я вмираю, подзвоніть моєму сину, рятуйте, виведіть мене на свіже повітря!»
За словами Ніни Семенівни, зрештою її відпустили – вивели на вулицю.  Жінка, яку Ніна Семенівна  називала  менеджером (як з’ясувалося, це була  керуюча супермаркетом пані Фроликова), посадила її на лавочку, вибачилась і пішла.  На лавочці Ніна Семенівна просиділа більше  години – ноги  трусилися, йти не могла.  Потім пішла додому.  Там  їй стало зовсім  зле.  Приїхав син.  Він і викликав «швидку».  Карета  «швидкої»  приїхала о 15.40, 18 липня. А фіскальний  чек у супермаркеті  Ніні  Семенівні вибили о 12.14, 18 липня.
Наступного дня  Ніну  Семенівну  госпіталізували.  Зараз вона  перебуває у ендокринологічному  відділенні  першої  лікарні.  Госпіталізувати довелось терміново – у зв’язку з дуже високим (19 мілімоль/літр) показником  цукру у крові.  Зараз медики з’ясовують причини атаки цукрового діабету.
За фактом  затриманням у супермаркеті, Ніна Семенівна написала заяву до Автозаводського райвідділу  міліції.  Заява зареєстрована  (реєстраційний номер 7137).  Служба дільничних інспекторів проводить перевірку за місцем скоєння події. У зв’язку з перевіркою,  був опитаний  начальник служби охорони супермаркету АТБ  пан Магеря.
Як ви розумієте, ніякого м’яса у Ніни Семенівни не знайшли. Адже охорона супермаркету її не затримала, правоохоронців не викликала, протокол про крадіжку не складали.

«Жодних коментарів!»
Після розмови з Ніною Семенівною  кореспондент «Телеграфа» звернулась до керівництва супермаркету АТБ, що на вулиці Радянській, за коментарями.
Поспілкуватися з начальником служби охорони супермаркету  паном Магерею ( якого звинувачує у затриманні потерпіла)   нам не вдалося.  Як і з керуючою супермаркетом пані Фроликовою, яка, до речі, була згодна дати коментарі і озвучити власне бачення ситуації.  Заборонила спілкування зі співробітниками супермаркету регіональний  директор з питань торгівлі пані Кушнірова. Розмова з Оленою Іванівною була короткою:
- Пані директор, ми би хотіли отримати коментарі...
- Жодних коментарів! Ми – структурний підрозділ. Наш головний офіс знаходиться у Дніпропетровську, туди і надсилайте офіційний запит.
- Я вас правильно зрозуміла: ви забороняєте  спілкуватися з вашими співробітниками, учасниками подій – начальником служби охорони супермаркету та керуючою супермаркету?
- Так. Щоб отримати офіційну відповідь, звертайтесь у головний офіс. Керуюча супермаркетом та інші не мають повноважень  давати  роз’яснень.
  Після відмови в оперативних коментарях,   «ТелеграфЪ»  підготував офіційний запит  до головного офісу корпорації  АТБ.  Чекаємо  вісток.  Ми обов’язково розповімо читачам,  як  керівництво  АТБ  пояснить  дії  власних охоронних підрозділів.

«И снова здорово!»
Залишилось лише нагадати, що скарги на дії охоронців супермаркету АТБ, що на вулиці Радянській, надходили до редакції і раніше.  У номері 46 (від 16 листопада 2006 року) ми вже друкували матеріал «Обшуки без санкцій». Тоді охорона затримала жінку – викладача одного з міських вузів. Разом з нею був неповнолітній син.  А сцену затримання бачила одна із студенток.  Нині сцена затримання повторилася. Тільки затримана – 70-річна пенсіонерка, яка страшенно переживає, що про неї тепер подумають люди. 
«ТелеграфЪ» отримав коментарі прокурора Кременчука пана Павлійчука з приводу сумнівних затримань та оглядів, на які скаржаться покупці:
- Пане прокуроре, чи дають закони України право охоронцям супермаркетів затримувати покупців та проводити огляд їхніх особистих  речей?
- Закон не передбачає таких прав для охоронців супермаркетів.
- Як повинні діяти охоронці в рамках закону?
- Вони повинні викликати робітників міліції. Затримувати громадян та здійснювати особистий огляд мають право лише уповноважені на це особи – слідчі, представники прокуратури та правоохоронних органів. Проводити ж обшук взагалі можливо лише після порушення кримінальної справи.
- Що ви рекомендуєте робити покупцям, яких затримала охорона супермаркету?
- Покупець має наполягати на тому, щоб співробітники супермаркету викликали міліцію, і подальший процес відбувався у правовому полі.
- Чому прокуратура не займається проблемою порушення конституційних прав громадян у супермаркетах?
- Для цього прокуратура має отримати письмову заяву громадянина.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх