«Разборки» на міському транспорті

13.04.2007, 19:04 Переглядів: 1 824
Вранці шостого квітня, біля зупинки «Центр», троє невідомих побили вікна та прокололи скат автобуса «Setra», що належить міському перевізнику ВАТ «Кременчуцьке АТП-15307». На підприємстві повідомили, що це вже другий напад за тиждень. Міська міліція не виключає, що напад пов’язаний з боротьбою перевізників за міські маршрути. Фірма-конкурент «МіС» подібні заяви називає провокацією.
У керівників міста розбиті вікна автобуса не викликали зацікавленості

Шостого квітня, біля зупинки «Центр», троє невідомих хлопців вчинили хуліганський напад на автобус «Setra» АТП-15307, що здійснює перевезення на маршруті №2 Центр – с. Садки. За словами водія автобуса, невідомі хлопці після того, як побили вікна, одразу втекли в бік вул. Бутиріна. Того ж дня, близько 10.00, головний інженер АТП-15307 Григорій Миргородський наказав пригнати побитий автобус під вікна Кременчуцького міськвиконкому. Як повідомив начальник другої колони АТП-15307 Василь Сокур, розбиті вікна обійдуться десь у 2 тис. гривень, а сам автобус не вийде на маршрут півмісяця, оскільки ремонт – справа затяжна.
Нагадаємо, що керівництво підприємства не погоджується з рішенням конкурсної комісії стосовно визначення переможцем на маршруті №2 Центр – Раківка фірми «МіС» (так звані, «помаранчеві автобуси» належать саме їм). Полтавський господарський суд відхилив апеляцію АТП стосовно законності рішення конкурсної комісії, що змусило підприємство забрати автобуси з маршруту Центр – Раківка. Натомість автобуси запрацювали на маршруті Центр – с. Садки, що повністю повторює попередній. Це, за словами головного інженера АТП Григорія Миргородського, комусь не подобається. 

Репортер «Телеграфа» поспілкувався у  посипаному склом салоні горе-автобуса з його «пасажирами»:
Іван, водій розбитого автобуса:
«Під’їжджаю о 5.45 у центр і стаю напроти «Ощадбанку». Бачу, як спереду до автобуса підбігають двоє хлопців років до 25 з накинутими на голови капюшонами. Перший з каменюкою в руці починає бити лобове скло, а другий кидає камінь в бокове вікно, якраз у те місце, де стоїть кондуктор. Скло розбилося, але, на щастя, жінку  не зачепило. Їй 55 років, ледве потім заспокоїли та і мене перетрусило так, що... Нападники втекли в бік вул. Бутиріна. Потім бабусі, що стояли на зупинці, сказали про третього хлопця, який колов правий задній скат, коли його товариші орудували каменюками. Я завернув у шину шуруп – поки що тримає. Головний інженер, як дізнався, що сталося, наказав пригнати автобус під стіни Кременчуцького міськвиконкому, щоб влада якось відреагувала.
Коли в понеділок нам різали шини (другого квітня невідомі порізали на трьох автобусах АТП п’ять скатів – збиток складає 7,8 тис. гривень), то казали – будемо і вікна бити, і водіїв, і кондукторів. Почалося...»
                             
Григорій Миргородський, головний інженер АТП-15307:
«Повне безладдя. Влада, як кажуть, не реагує. Другого квітня в нас порізали автошини – досі немає ніяких дій. Те, що зараз підігнали автобус до міськвиконкому, – теж саме: виходять керівники міста, сідають у машини і їдуть так, ніби їх не цікавить, що трапилося. Ми знаємо, що рейдерство є на підприємствах, а це вже перша ластівка в нашому місті щодо рейдерства на пасажирському транспорті. У кого більше грошей, той і править балом. Засмучує те, що страждає підприємство та люди. Ви можете собі уявити, як стояла на цьому місці кондуктор, і летить камінь. Взагалі, повне-повне-повне безладдя. Руйнується все.
У виконкомі ми звернулися до Мірошника у відділ транспорту, а також після засідання виконкому піднялися до віце-мера Ігоря Крикливця. А він каже: «Забирайте автобус звідси, не займайтеся політиканством». Ніяких дій з боку влади. Ми будемо звертатися в прокуратуру, до Облдержадміністрації».

Заступник директора фірми «МіС» Володимир Бондаренко називає слова про «недобросовісну конкуренцію та рейдерство» провокацією в бік його фірми. «Якщо АТП чимось не задоволене, то нехай звертається до правоохоронних органів, – сказав Володимир Бондаренко. – Ми виграли конкурс на маршруті і працюємо. Возимо всі пільгові категорії – люди задоволені».
Щодо правоохоронців... Слідчо-оперативна група виїхала на місце події, вилучила каміння. На питання журналістів, з чим може бути пов’язаний напад на автобус, заступник начальника Кременчуцького міського управління міліції Володимир Печериця відповів, що, можливо, ситуація виникла на грунті розборок з приводу міських автобусних маршрутів, але тут же зазначив, що версій є багато.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх