Міняю Дніпропетровськ на... труну

5.01.2007, 16:01 Переглядів: 1 846
Три тижні провів дніпропетровець Степан у заручниках в Кременчуці. За цей час його квартиру у Дніпропетровську спритні ділки встигли продати. Врятуватись чоловіку допоміг випадок.

або Особливості квартирного обміну з національним колоритом

У цьому будинку 274-го кварталу мешканець Дніпропетровська провів три тижні. Погрожуючи розправою, від нього вимагали підписати документи про переоформлення власної квартири

30 грудня, квартал 274, двоє правоохоронців шукають місця продажу контрафактної продукції... «Я Степан, позвоните в милицию, я заложник, спасите, спасите меня», – такі слова було написано на папірці, який випав з кватирки на першому поверсі будинку майже під ноги міліціянтам. Через чотири хвилини будинок було оточено, а група захоплення увірвалася в квартиру. У помешканні правоохоронці знайшли 56-річного чоловіка із слідами побиття та затримали 28-річного Раджа, що  був за охоронця.
Запитавши у визволеного що сталося, правоохоронці дізналися, що 11 грудня Степана з Дніпропетровська до Кременчука, під приводом квартирного обміну, привезли цигани. Зачинивши чоловіка у хаті, вони почали підсипати йому в їжу сильнодіючі лікарські препарати. Влаштувавши на квартирі засідку, правоохоронці впіймали ще двох «агентів нерухомості»: 25-річного власника квартири-в’язниці Олександра та 24-річного Яника, що привіз дідуся до Кременчука на своїх «Жигулях».
Ситуація виявилася до болю банальною і вражає наївністю людини, яка довірила свою долю в руки чужих людей.
Дід Степан мав приватизовану 1-кімнатну квартиру в елітному районі Дніпропетровська. Чоловік не має дружини та дітей, заробляв на життя збиранням пляшок та макулатури. На початку грудня 2006 року він знайомиться з циганом Раджем. Останній приносив Степанові додому молоко, булочки та інші продукти. У якийсь момент молодий чоловік каже приблизно такі слова: «Навіщо тобі діду квартира в такому районі? Обміняй її на простішу і в грошах виграєш. До речі, є декілька варіантів».
Степана довго вмовляти не довелося. Сівши в машину, вони поїхали по Дніпропетровську «розглядати варіанти». В одній квартирі господарі вже були, від іншої не виявилося ключів... У машині, під час їзди містом, молодики поїли довірливого чоловіка соком з клофеліном. Коли клієнт був «готовий», вони привезли його у Кременчук. Першу ніч вони провели в Крюкові біля Будинку культури ім.Котлова. Змінивши ще пару квартир, зупинилися в будинку №4 в 274 кварталі. «Ввічливі» господарі частенько пропонували Степанові випити чогось міцного, але той не вживав алкоголю взагалі. Одного разу його хотіли нагодували хлібом з маслом. Скуштувавши бутерброд, в’язень зрозумів, що в масло щось підсипали, воно було неприродно гірким. При обшуку помешкання було знайдено декілька упаковок клофеліну та інших препаратів, частина з них уже була використана.
Остаточно зрозумівши, що нова квартира йому не «посміхається», Степан намагався втекти додому. Коли охоронці втратили пильність, він тихенько вийшов з будинку. Через декілька годин чоловіка впіймали на залізничному вокзалі й повернули назад. Чому він не звернувся до міліції – залишається загадкою. Після спроби втечі, Степана добряче побили й забрали взуття та одяг. Фізично та психологічно тиснучи на чоловіка та підсипаючи у їжу ліки, «підприємці» вимагали підписати документи на переоформлення дніпропетровської квартири. Після тижнів ув’язнення, Степану пощастило зв’язатися з міліціянтами.
31 грудня кременчуцькі правоохоронці поїхали до Дніпропетровська. Виявилось, що Степанова квартира вже має нового власника з усім необхідним пакетом документів, з неї винесено всі речі, а у районному відділенні міліції заведена справа про безвісти зниклого попереднього господаря. До міліції звернулися сусіди Степана, коли перестали його зустрічати. Вони бачили, як його «обхожують» цигани, тому, одразу після зникнення, забили на сполох.
За словами начальника Кременчуцького міського управління міліції Василя Овчаренка, подібні «квартирні оборутки», зазвичай, завершуються невпізнаним трупом десь в лісопосадці або в річці. У Дніпропетровську півтора місяця тому правоохоронці намагалися знайти одного власника квартири, яку він «обміняв» подібним чином – без результатів. За фактом утримання в неволі людини відкрито кримінальну справу. Наразі проводиться подальша перевірка та пошуки організатора групи.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх