Пірати трас Полтавщини, або Романтика кримінального світу

26.10.2006, 17:10 Переглядів: 2 205
На цьому тижні працівниками Кременчуцького міського управління міліції було затримано трьох чоловіків віком до 30-ти років за скоєння на дорогах Полтавщини організованих пограбувань «фур». Хлопці, не зупиняючи вантажівки, викрадали з них, в основному, оргтехніку. Та так майстерно, що водії це помічали лише під час зупинок..
Трасові «пірати» вміють працювати непомітно

Уявіть собі: ніч, порожня траса, по ній мчить вантажівка з оргтехнікою, водій слухає «хорошиє» пісні, думає про те, що «все наше життя – шосе, шосе довжиною в життя» і т. д. Аж ось – невеличкий підйом вгору... ззаду до «фури» прилаштовується іномарка з вимкненими фарами. З неї вилазять молодики-«акробати», швидко чіпляються, як «ніндзя», до фургона і, розрізавши тент, зникають у ньому. Потім з дірки починають стрибати коробки з DVD-програвачами, прасками, пилососами та з іншою технікою, потрапляючи у надійні й натреновані злодійські руки. Завантаживши досхочу свою машину, «пірати» забирали своїх і зникали в темряві, з якої і з’являлися. Про те, що його пограбували, водій здогадувався вже під час зупинки.
Якщо ж на трасі довгих ділянок з підвищенням немає, то «пірати» діють дещо інакше. Вантажівку обганяє іномарка і змушує її знизити швидкість, у той час як «добрі молодці» беруть «фуру» на абордаж. Зупинятися і відбиватися від грабіжників у жодного водія бажання не виникало.
За отриманою оперативною інформацією, кременчуцькі правоохоронці знайшли «в тихій гавані» трьох «піратів». На їхньому «офіційному» рахунку чотири трасові злочини: два в районі Решетилівки та по одному в районі Хорола і на трасі Решетилівка - Дніпропетровськ. Одному з останніх вдалих нападів «пірати» завдячують потужному двигунові автомобіля «Nissan Maxima». Зараз з’ясовується причетність до трасових злочинів інших осіб.
Всі троє затриманих «піратів» виявилися мешканцями Кременчука та передмість. Хлопці фізично добре розвинені, офіційно ніде не працюють, двоє з них неодноразово притягувалися до суду. Оскільки кримінальні справи розслідуються за місцями скоєння злочинів, то молодиків «розтягли» по всій Полтавщині.
«В основному з вантажівок викрадалася оргтехніка, частину якої на момент затримання «підприємцям» реалізувати ще не вдалось, – розповідає начальник кримінальної міліції Кременчука Сергій Круговий. – Був випадок, коли до рук піратів потрапили картки поповнення мобільних рахунків на загальну суму 260 тисяч гривень. Частину з них оператори встигли заблокувати.
Затриманим світить позбавлення волі строком від 7 років, але якщо буде доведено, що їхні дії мали організований характер, то строк починатиметься від 12 років.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх