Міліція затримала осквернителів могил

12.01.2006, 16:01 Переглядів: 1 884
Кременчуцька міліція затримала двох мисливців за металом, який вони “здобували” на міських цвинтарях, здійснюючи наругу над могилами. Міліціянти мають 45 заяв щодо осквернення могил і по 25 з них вже встановлена причетність затриманих. Щодо самих осквернителів, то ними виявилися ніде не працюючі кременчужани віком до 30 років..

Наприкінці 2005 року до міліціянтів почали масово надходити заяви про наруги над могилами. “На сьогодні в Автозаводському райвідділі міліції нараховується 45 подібних заяв. Всі вони стосуються осквернення могил на Староревівському та Новоревівському цвинтарях”,- каже в.о. начальника міської міліції Василь Овчаренко.
За його словами, невідомі звалювали надгробки та виймали арматуру, швелери, рейки та весь метал, який можна здати у пункти прийому металобрухту.
“Працюючи з пунктами, ми вийшли на слід підозрюваних і минулими вихідними затримали їх. Це двоє кременчужан, у віці до 30 років, які ніде не працюють, але й не виглядають бомжами. Наразі правоохоронці довели їх причетність по 25 епізодах”,- зазначає головний міліціянт міста.
Виявилося, що затримані хлопці впродовж минулого року неодноразово навідувались на цвинтар. Здобич крадії здавали до пунктів прийому за ціною 50-80 копійок за кілограм.
За словами Василя Овчаренка, наразі встановлені і пункти, куди здавався метал з цвинтарів. Щодо незаконної діяльності одного, розташованого на вулиці Хорольській, вже порушено кримінальну справу, а щодо іншого пункту, що діяв на вулиці Богдана Хмельницького, то рішення ще приймається. Воно ускладнюється тим, що власник незаконного пункту прийому металобрухту має дуже похилий вік.
Крім того, у слідства є й інші перепони. “Деяких родичів розграбованих могил доводиться шукати дуже не просто. Адресна служба, яка за прізвищами захоронених шукає їх живих родичів”,- зазначає полковник міліції Овчаренко, просить всіх кременчужан завітати на кладовища і переконатися в цілосності могил своїх близьких.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх