Хто тепер визначатиме винуватців ДТП

17.08.2005, 01:08 Переглядів: 2 065
Лабораторія відділення з комплексного дослідження транспортних засобів є відносно новою структурою Міністерства внутрішніх справ і в Кременчуці діє з 1997 року. У зв’язку з реорганізацією ДАІ відділення автотехнічної експертизи та оцінювальної діяльності, до якої і належить лабораторія, отримає нові функції. Відтепер спеціалісти лабораторії проводитимуть і експертизу з метою встановлення механізму та обставин транспортних пригод.
У випадку, якщо особа вважає себе несправедливо звинуваченою у скоєнні ДТП, вона може звернутися до служби технічної експертизи.
експерти оперативно визначають походження авто за цифрами маркування двигуна
Фото:

Лабораторія відділення з комплексного дослідження транспортних засобів є відносно новою структурою Міністерства внутрішніх справ і в Кременчуці діє з 1997 року. У зв’язку з реорганізацією ДАІ відділення автотехнічної експертизи та оцінювальної діяльності, до якої і належить лабораторія, отримає нові функції. Відтепер спеціалісти лабораторії проводитимуть і експертизу з метою встановлення механізму та обставин транспортних пригод. У випадку, якщо особа вважає себе несправедливо звинуваченою у скоєнні ДТП, вона може звернутися до служби технічної експертизи. Експерти лабораторії проведуть окреме, більш детальне розслідування і зроблять висновок, керуючись нормативними документами і дослідивши схему ДТП. Обставини деяких з аварій з’ясовуватимуть, навіть, під час відтворення подій ДТП: на місці зберуть учасників зіткнення, зроблять заміри і вислухають пояснення як свідків, так і самих учасників. Їхні незалежні і більш професійні висновки і стануть остаточними для подальших адміністративних рішень. Проте спеціалісти лабораторії виконуватимуть і свої основні функції - комплексне дослідження транспортних засобів. Як і раніше, до їхніх повноважень входить контроль за транспортом, який проходить реєстрацію і ставиться чи знімається з обліку. Іноді, разом з працівниками ДАІ, співробітники лабораторії перевіряють відповідність номерів і маркування двигуна, звіряють, чи не вкрадене авто (або й, навіть, двигун). “У 2003 році ми, знявши маскування з номера двигуна сріблястого “Ніссана”, виявили, що авто вже протягом семи років знаходиться у розшуку у Києві”, - розповідає головний спеціаліст відділу комплексного дослідження транспортних засобів НДЕКЦ при УМВС України в Полтавській області Володимир Хоменко. Крім того, експерти у лабораторії відділення з комплексного дослідження транспортних засобів оцінюють вартість авто на момент купівлі чи продажу та розміри матеріальних збитків, завданих власникам транспортних засобів під час ДТП. Користуючись базою даних МРЕВ, швидко визначають і походження автотехніки, дізнаються, чи не перебуваю вона в розшуку. Нерідко експерти виїздять на патрулювання спільно з працівниками ДАІ і проводять для них навчання, щоб пояснити, на що слід, в першу чергу, звертати увагу, щоб впізнати замасковані і перебиті номери.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх