Подруга-«бабай» із Недогарок

10.04.2008, 23:49 Переглядів: 2 074
Знайома викрала у 25-річної жінки малолітнього сина… для виховання.
«Мама дозволила мені тебе забрати. Поживеш трохи у мене…»

У Кременчуці молода мати-одиначка не знайшла у квартирі свого 7-річного сина. Три дні жінка бігала по притулках, сусідах, знайомих, а лише потім звернулася до міліції. Виявилося, що дитину викрала подруга, яка мешкає у Недогарках. Хлопчика познайомили з «новим татом», годували улюбленою смаженою картоплею і дозволяли гратися на комп’ютері. Викрадачка заявляє, що взяла дитину на виховання.

 

«З дитиною все в порядку, її забрала інспекція»

25-річна мешканка Молодіжного Олена (всі імена змінені), вийшла серед білого дня до магазину, залишивши вдома 7-річного сина Сергійка (вона виховує сина сама). Коли жінка за півгодини повернулася, то дитини в хаті не було. Замок на дверях – цілий, усі речі – на звичних місцях, але Сергійка ніде немає... На кухонному столі Олена знайшла клаптик паперу, на якому було написано: «З дитиною все в порядку, її забрала інспекція».
Жінка говорить, що одразу почала бігати по сусідах та розпитувати, чи не бачив хто її малого, але – «ніхто нічого»... Вона поїхала до матері, сподіваючись, що, може, син там – марно. У міських притулках для неповнолітніх Олені також нічим не допомогли. Через три дні самостійних пошуків мати звернулася до Автозаводського райвідділу міліції за допомогою.

 

«Бабай» живе у Недогарках

Кілька днів до зникнення Сергійко був удома і не ходив до дитячого садочка, але саме там знайшлася «нитка». Вихователька Сергійкової групи розповіла міліціонерам, що в день зникнення до неї підходила якась невідома жінка – цікавилася хлопчиком, казала, що хоче «забрати його назавжди» і питала, як правильно це зробити… За описом ця жінка була схожа на одну зі знайомих Олени – 40-річну Валентину, яка мешкає у Недогарках. Навідавшись до підозрюваної у гості, правоохоронці знайшли там зниклого Сергія – живого та здорового.  

 

«То був не справжній твій тато. Твій тато – я»

Хлопчик розповів міліціонерам, що, коли мама пішла до магазину, до них завітала її знайома Валя. Як передає прес-служба обласної міліції, жінка запевнила хлопчика, що мама дозволила його забрати, і він кілька днів поживе з нею. Сергійко без вагань погодився з нею піти. За домом на них чекав чоловік на ім’я Василь. Він сказав малому, що відтепер буде його татом, і що вони житимуть разом. Хлопчик заперечив, мовляв, його тато помер, але чоловік наполягав: «То був не справжній твій тато. Твій тато – я». Вони відвезли хлопчика до себе у село. Валентина на роботу не ходила,  весь час знаходилася вдома з дитиною.

Сергійко не скаржився на своїх викрадачів. Говорить, що з ним обходилися добре: він гуляв із сусідським хлопчиком, їв улюблену смажену картоплю, а Василь навіть дозволяв гратися на комп’ютері. Але коли хлопчик запитував, чи прийде до них мама,  Валентина відповідала: «Не знаю, може, прийде, а може, й ні…»

 

Навіщо забрала?

Як передає прес-служба обласної міліції, у райвідділі викрадачка розповіла, що неодноразово, коли приходила до Олени в гості, бачила: хлопчика примушували прати речі та спати на кухні на якомусь ганчір’ї, а сама мати часто була напідпитку. Тому жінка вирішила «взяти» хлопчика собі, щоб турбуватися про нього та виховувати.
– Мені було боляче дивитися на те, як він там живе, – пояснює свій вчинок Валентина.

 

Далі буде…

Олена категорично заперечує слова викрадачки про недостатню турботу та догляд за дитиною. Хлопчик, за словами правоохоронців, не бажає, щоб Валентину карали та обіцяє мамі, що більше нікуди не піде з іншими людьми.

Прокуратурою міста Кременчука вже порушено кримінальну справу за статтею 146 ч. 2 Кримінального кодексу України  – незаконне позбавлення волі або викрадення людини. Міра покарання за нею – обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Віталій Шиян, перший заступник начальника міського управління міліції:
– Сім’ї Олени та Валентини характеризуються у міліції позитивно. У старшої жінки померла 11-річна дочка – були проблеми з нирками. У неї ще є старший син – живе з бабусею… Помилкою було три дні поспіль займатися пошуками самостійно – потрібно було одразу звернутися до міліції.



 
Автор: konstantinov
Теги: подруга
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх