Зима – грабіжницька пора

22.01.2009, 21:02 Переглядів: 1 867
«Романтики» темних вулиць «перестріли» 13-х жінок та двох нетверезих чоловіків.
Зараз вуличні пограбування – хіт сезону.

Минулого тижня міліція затримала двох чоловіків, які нещодавно вийшли з в’язниць і за два місяці встигли пограбувати 15-х кременчужан. Правоохоронці кажуть, що у зростанні кількості грабунків та крадіжок винна не тільки фінансова криза і провокуюча поведінка жертв, але й пора року – зимою це робити значно легше.

Міські міліціонери затримали двох грабіжників, що не давали спокою кременчужанам, починаючи із грудня минулого року. 26-річний та 28-річний молодики відсиділи нещодавно строк за своїм «профілем». Старший тільки у жовтні вийшов на волю.

– Вони впродовж грудня-січня грабували перехожих у центрі міста, – розповідає перший заступник начальника міського управління міліції Віталій Шиян. – Нами зареєстровано 15 епізодів. Грабували, перш за все, жінок та дівчат – підбігали ззаду та зривали сумочки. Іноді збивали з ніг.

Окрім цілого гарему жінок, їхніми жертвами стали двоє не зовсім тверезих чоловіків. Грабіжники бачили, як вони пленталися поодинці, розуміли, що в такому стані чинити серйозний опір вони не зможуть, і нападали…

Правоохоронці вкотре звертаються до прекрасної половини кременчужан та прохають запам’ятати хоча б два прості правила – не спілкуватися по мобільному телефону на вулиці в нічний час перед незнайомцями та не носити у сумочках велику кількість грошей та цінностей. Зараз вуличні пограбування – хіт сезону. І, за словами заступника начальника міського управління міліції Дениса Захарченка, справа не лише в економічній кризі та вимушених відпустках робітників заводів:

– Зростання грабежів очевидне, але воно очікувалось. Просто взимку грабіжникам легше скоювати злочини – натягнув нижче шапку і вже маска готова. Влітку такого немає. До того ж світлого часу доби менше – люди повертаються додому вже темними вулицями.



 
Автор: konstantinov
Теги: грабіжник
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх