Стогін під вікнами

1.04.2008, 23:56 Переглядів: 2 015
Жінка захлинулася кров’ю за 150 метрів від «швидкої».
Міліціонери засумнівалися у швидкості «швидкої»
Фото: Дмитрий Бабец

На подвір’ї СПТУ-6, що на Раківці, знайшли труп жінки. Вона захлинулася власною кров’ю після того, як невідомий переламав їй ніс. Почувши стогін ще живої жінки, мешканка сусіднього будинку викликала «швидку». На думку начальника міської міліції, медики надто довго розпитували про подробиці та особисті дані – цього часу, вважає він, могло вистачити, щоб врятувати потерпілу.

Вранці 31-го березня, ще затемна, мешканці перших поверхів будинку 86 на вулиці Республіканській почули чиюсь «конкретну» розмову, крики, а потім – жіночий стогін та благання про допомогу. Одна-єдина мешканка відгукнулася на прохання невідомої та викликала «швидку». Лікарі знайшли на території СПТУ-6 уже мертву жінку. На вигляд їй було років 40. Слідом за медиками труп оглянули працівники міліції. Як з‘ясувала судмедекспертиза – у загиблої було переламане перенісся. Жінка лежала на спині, і кров затікала у легені – вона просто нею захлинулася. За словами начальника міської міліції Василя Овчаренка, загибла виглядала як людина без певного місця проживання.

– Вона разом із якимось чоловіком з’явилася у Кременчуці десь два місяці тому, – каже пан Овчаренко. – Прибули, як кажуть, новачки – у кожного з таких є «закріплення» за певними територіями, сміттєвими контейнерами... Зараз ми з’ясовуємо всі обставини та встановлюємо того, хто побив жінку.

Василь ОВЧАРЕНКО, начальник міськуправління міліції:

– Коли ми прослухали архів запису виклику «швидкої», то я, чесно кажучи… Я не можу давати оцінку діям «швидкої допомоги», але така реакція… У жінки, що повідомляла про стогін на вулиці, вимагали повні дані про себе, номери телефонів, питали, що вона бачить…  Найдужче вразило те, що до пункту «швидкої» було всього 100-150 метрів – не потрібно навіть виїжджати було! На мою думку, часу, який втратили на розмову, могло вистачити, щоб вчасно надати потерпілій допомогу.  

І кафе, що поруч, теж дісталося…

Наразі міліція з’ясовує, хто давав дозволи на відкриття поблизу СПТУ-6 та його гуртожитку кафе з розливом пива. Як кажуть у міліції, у закладі працювали люди без санітарних книжок, офіційно там не працевлаштовані. Правоохоронці хочуть адекватно відреагувати на порушення.



 
Автор: konstantinov
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх