Банк пограбували без масок та зброї

26.02.2009, 14:12 Переглядів: 1 913
Із відкритого сейфа грабіжники забрали 5 тисяч гривень.
– Дурень, не посміхайся, тут камери немає!

17 лютого двоє молодиків вдерлися у відділ прийому платежів банку в центрі Кременчука. Касир натиснула тривожну кнопку, але півтори хвилини до приїзду охорони злочинцям було достатньо щоб зникнути з виручкою у п‘ять тисяч гривень. Начальник міської міліції Василь Овчаренко збирається провести «політбесіди» з усіма керівниками банківських філій щодо належної охорони їх приміщень та встановлення камер відеоспостереження.

17 лютого, о 18.30, у відділення з прийому комунальних платежів «Полтавабанку» на вулиці Гагаріна вдерлися двоє невідомих. Жінка-касир не вагаючись натиснула на тривожну кнопку виклику охорони. Молодики були без масок та зброї. Один з них у руці тримав щось схоже на газовий балончик, який наставив на приголомшену касирку. Його спільник швидко підбіг до відчиненого сейфа (не закривали, бо, нібито, чекали інкасаторів) та схопив п’ять тисяч гривень. Працівники держохорони приїхали за півтори хвилини після виклику, але грабіжників уже й слід простиг…

Прикмети злочинців повідомили нарядам патрульної служби, але й досі спритників не знайшли і не встановили, хто вони такі. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 186 Кримінального кодексу (грабіж).

До речі

23 лютого у сусідньому Світловодську теж пограбували банк. Там злочинцю пощастило більше. Невідомий зайшов в одне з відділень «Приватбанку» поблизу міської адміністрації і, погрожуючи предметом, схожим на пістолет наказав скласти у пакет гроші з каси – всього 100 тисяч гривень. Злочинцю знадобилося всього дві з половиною хвилини аби втекти, а міліції – чотири хвилини аби приїхати до банку. Як повідомив начальник світловодської міліції Ігор Іванов, на момент пограбування не було жодного відвідувача, а охоронець «на дверях» нічого не зміг вдіяти.

Коментар

Анна ВОЛЮВАЧ, прес-офіцер Кременчуцького міського управління міліції:

– Наразі перевіряються показання касира та очевидців. Ця справа на особистому контролі у начальника міськуправління Василя Овчаренка. Він особисто зустрінеться із керівниками банківських установ для роз’яснення серйозності ситуації задля організації належної охорони об’єктів та встановлення відеонагляду. Всі відділення банків у Кременчуці будуть перевірені для виявлення недоліків в охороні та їх усунення – щоб не допустити подібних протиправних дій.



 
Автор: konstantinov
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх