Стосовно полтавця, який ображав військових, можуть відкрити ще два кримінальні провадження

30.08.2023, 09:05 Переглядів: 1 442

 

Полтавський військкомат звернувся з поданням до СБУ

Стосовно полтавця, який ображав військових, можуть відкрити ще два кримінальні провадження. Про це повідомляється на офіційній фейсбук-сторінці Полтавського обласного ТЦК та СП.

Широкого розголосу набула чергова витівка Романа Заволоки – вже сумно відомого фітнес-тренера, який, очевидно, відчув свою безкарність і періодично ображає честь і гідність військовослужбовців ЗСУ – представників ТЦК та СП, які здійснюють заходи оповіщення в місті Полтава.

Варто звернути увагу, що військовозобов’язаних громадян повісткою інформують про те, що їм потрібно прибути до ТЦК для уточнення своїх військово-облікових даних. Представники ТЦК та СП, які вручають повістки – це військовослужбовці, які в ході російсько-української війни отримали поранення і не можуть проходити військову службу на своїх попередніх посадах. У зв’язку з цим вони були переведені до ТЦК та СП, де сумлінно виконують посадові обов’язки, – йдеться у дописі.

Одним з таких військових став Олександр Мацько – старший солдат ЗСУ, який воює з 2016 року.

- Щодня трапляються певні неприємні моменти, але таке у мене вперше, - говорить Олександр про зустріч з Романом Заволокою.

Старший солдат служив добровольцем у батальйоні спеціального призначення Нацгвардії «Донбас». На його рахунку – служба Україні у різних розвідувальних або штурмових підрозділах й поранення.

- Я вважаю, що він образив не мене. Якби я йшов у цивільному, він би не звернув на мене уваги. Він образив хлопців, які воюють, які в шпиталях, які поховані… - переконаний Олександр Мацько.

Відразу після інциденту військовослужбовці викликали поліцію, щоправда, правопорушник відмовився їх чекати і втік. Підозру за статтею 173 КУпАП (Дрібне хуліганство) Роману Заволоці вже оголошено. Зараз Олександр Мацько та інші військовослужбовці вже дають проти нього свідчення.

Також від імені ТЦК до Служби безпеки України направили подання стосовно Романа Заволоки за статтями:

  • 435-1 (Образа честі і гідності військовослужбовця) Кримінального кодексу України;
  • 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, поліція повідомляла, що після цього інциденту відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

За інформацією видання «Зміст», Роман Заволока 26 серпня у центрі Полтави не лише обзивав працівників ТЦК та СП, а й дозволив собі плюнути на військовослужбовця. Наразі СБУ та поліція його затримали.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх