У Полтаві у багатоповерхівці вибухнув газовий балон: подробиці про стан постраждалих (доповнено)

6.08.2023, 23:07 Переглядів: 1 365

 

Двох людей ушпиталили

6 серпня, близько 22.00, у мікрорайоні Інститут звʼязку на вул. Квітучій в Полтаві стався вибух. Про це Суспільному повідомив речник рятувальників Полтавщини Віталій Шкаревський.

Попередня версія — вибух газу. Наразі на місці події працюють рятувальники та поліція. Двох людей госпіталізували медики «швидкої» до лікарні.

Доповнено 7 серпня:

Як повідомили у пресслужбі ДСНС, в одній з квартир на 3 поверсі стався вибух з подальшим руйнуванням конструкцій, пошкоджено міжповерхові плити перекриття між 2-м, 3-м та 4-м поверхом, міжкімнатні перегородки у квартирі де сталася подія. 

Внаслідок вибуху постраждало 3 людини, з яких 2 госпіталізували. 

Врятували 7 чоловік, 2 особи з інвалідністю евакуювали та передали медикам.

Для збору та надання інформації створили штаб. Також розгорнули намет з харчами, гарячими напоями для громадян та учасників ліквідації надзвичайної події.

Роботи з ліквідації наслідків завершили о 2.20. 

На місці чергує 1 відділення 2-ї державної пожежно-рятувальної частини, а також мобільно-оперативна група Головного управління ДСНС України у Полтавській області та представники органів місцевої влади, поліції.

До ліквідації наслідків вибуху від ГУ ДСНС залучалось 8 машин та 33 рятувальники.

Доповнено:

Як повідомили у пресслужбі поліції, у тамбурі між двома квартирами на третьому поверсі вибухнув туристичний газовий балон, об’ємом близько 8 літрів. Унаслідок вибуху тілесні ушкодження отримав 73-річний власник газового балона, його 72-річна дружина та їх 44-річний сусід. Потерпілих з опіками різного ступеню та травмами медики госпіталізували до лікарні. Також встановлено, що внаслідок вибуху серйозно пошкоджено декілька квартир житлового будинку. Наразі обставини та причини події з’ясовує слідство.

 

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки, якщо воно спричинило виникнення пожежі або аварії, якою заподіяно шкоду здоров’ю людей або майнову шкоду у великому розмірі) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Доповнено:

Полтавцям, які вчора постраждали від вибуху газу у багатоповерхівці, планують виплатити матеріальну допомогу. Після слідчих дій відповідні служби оцінюватимуть стан пошкоджень помешкань.


Автор: Руслана Горгола Джерело фото: PVP.Poltava Джерело відео: PVP.Poltava, пресслужба ДСНС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх