За заявою кременчужанки, що отримала опіки через косметичну процедуру, відкрили кримінальне провадження

1.08.2023, 11:01 Переглядів: 12 132

 

Його відкрито за статтею щодо заподіяння тяжких або середніх тілесних ушкоджень з необережності. Майстер поки що утримується від коментарів

Кременчужанка, що поскаржилась до редакції на опіки повік 1-2 ступеню, які вона отримала внаслідок косметичної процедури у кременчуцькому салоні, звернулась до поліції. За результатом її звернення відкрито кримінальне провадження. Вчора, 31 липня, була видана постанова про призначення судово-медичної експертизи.

Як зазначено у витягу з ЄДР, до Кременчуцького управління поліції надійшла заява про те, що після косметичної процедури у вигляді шліфування шкіри навколо очей заявниця отримала тілесні ушкодження у вигляді опіку 1-2 ступеню шкіри повік обох очей.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення — ст.128 Кримінального Кодексу України (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження: карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років).

Для всебічного та збалансованого висвітлення ситуації ми звернулись до власниці салону, яка за твердженням Євгенії проводила процедуру. Вона погодилась з нами зустрітись у вівторок, проте потім скасувала зустріч на невизначений термін. Зокрема, ми хотіли прояснити наступні питання, які були надіслані майстру. Відповіді поки що не отримали.

  1. Розкажіть, будь ласка, про процедуру, що проводилася, які були показання до її проведення, які очікувані наслідки?
  2. Стан Євгенії типовий для процедури, яка була їй проведена?
  3. Який термін загоєння шкіри (скільки тримається опік, коли сліди остаточно зникають)?
  4. Чи доцільно проводити шліфування шкіри в літню пору року, за високої активності УФ?
  5. Чи була клієнтка попереджена про можливість появи опіків першого-другого ступеня?
  6. Євгенія стверджує, що їй не було видано чеку після проведення процедури, так само як не було підписання договорів про надання послуги. Чи це твердження відповідає дійсності? Якщо ні, чи можна додати фото чека\договору?
  7. Після того, як до вас звернулась Євгенія, ви направили до неї лікаря-офтальмолога, що оглянув її вдома. Якими були його висновки?
  8. У вас на сайті можна знайти інформацію про видану вашому ФОПові ліцензію на провадження господарської діяльності з медпрактики за спеціальністю «хірургія». Який спектр послуг дозволяє надавати ця ліцензія? Чи входить до цього спектру проведення естетичного шліфування шкірного покриву?
Автор: Олена ЯРЕМКО
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх