На Полтавщині двоє чоловіків планували 7 кілометрів тягти пса за мотоциклом (доповнено)

28.07.2023, 13:26 Переглядів: 1 047

 

Втрутились очевидці


16 липня жительки села Дубина на Полтавщині стали свідками того, як двоє чоловіків прив’язали велику собаку до мотоцикла та тягли за собою. Про це повідомили на сторінці зоозахисної організації UAnimals у фейсбуці.

Очевидиці здійняли галас і зупинили чоловіків. Виявилося, що останні купили тварину у місцевої мешканки та планували дотягти собаку до іншого села за сім кілометрів.

У результаті пес отримав множинні глибокі садна та рани на лапах, а кігті були стерті до крові. Про страх та стрес, які пережила тварина, навіть страшно подумати.

Тварину вилучили та передали волонтерам Олені Мирополець та Андрію Драгану в Полтаву, де їй надали ветеринарну допомогу.

За заявою зоозахисниці Анжеліки Семиволос поліція відкрила на чоловіків кримінальне провадження про жорстоке поводження з твариною.

UAnimals також долучається та подає заяву на власницю собаки, аби притягнути її до відповідальності і щоб тварину їй не повернули.

Наразі триває слідство, а ми пильно слідкуватимемо за справою та триматимемо вас у курсі.

Доповнено:

Як повідомили у пресслужбі поліції, поліцейський громади від місцевих жителів дізнався, що собаку тягнули за мотузку, прив’язану до мотоцикла. Як наслідок — тварина отримала ушкодження. Особи чоловіків, причетних до правопорушення, встановлені — ними виявилися місцеві жителі, 40 та 35 років.

— Ми з’ясували, що фігуранти придбали собаку у жительки Новосанжарської громади. Для того, щоб доставити тварину до нового місця проживання, що в іншому селі громади, вони прив’язали її до мотоцикла і тягнули за транспортним засобом. Унаслідок чого собака отримала ушкодження. На даний час тварина перебуває під наглядом полтавських волонтерів. У рамках відкритого кримінального провадження вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру у жорстокому поводженні з твариною, — розповів начальник відділення поліції № 3 Євгеній Сліпченко.

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Решетилівської окружної прокуратури, здійснюється досудове розслідування за ч.3 ст.299 (Жорстоке поводження з твариною, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією тварини.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх