Про роботу кременчуцьких рятувальників, або як я стала свідком пожежі на проспекті Свободи (додано)

4.04.2023, 13:03 Переглядів: 1 351

 

Реальна історія, яка сталася з журналісткою «Кременчуцького Телеграфа» дорогою на роботу

Зранку 4 квітня я йшла на роботу та у сусідньому дворі на проспекті Свободи, 33 помітила, як з відкритого на провітрювання вікна квартири на першому поверсі валить дим. Спочатку я подумала, що, можливо, у мешканців щось згоріло на кухні та вони просто провітрюють, але з іншого боку, з вікна балкона, теж сочився дим. Тож стало ясно, що у квартирі щось горить. Поруч зі мною зібралися й інші перехожі, вони намагалися потрапити у під'їзд, але двері були зачинені.

Тож я зателефонувала на лінію 101. До того ж я побоювалася, що у квартирі, можливо, знаходяться люди, які можуть отруїтися чадним газом. Диспетчер на лінії 101 розпитала мене про адресу, де сталася пожежа, а також взяла мої дані ім'я та номер телефона.

У цей час сусіди у будинку почали виглядати з балконів і вікон. Я повідомила сусідці з другого поверху, що викликала рятувальників, а вона, дізнавшись про пожежу, відповіла, що зателефонувала власникам квартири, і вони скоро приїдуть.

За кілька хвилин на місце вже прибули рятувальники. Не знаючи, за скільки часу повернуться власники квартири, вони вирішили заходити у приміщення через балконне вікно. За допомогою лому один із них відкрив вікно, яке стояло на провітрювання, і потрапив всередину. Але не все було так легко. На той момент у приміщенні було сильне задимлення, тож надзвичайнику довелося працювати в апараті захисту дихання.

У цей момент на місці події з'явилися налякані мешканці квартири. Рятувальники дізналися у них, де знеструмлюється квартира, і вимкнули електроенергію. Оскільки власники відкрили двері у своє помешкання, їдкий дим повалив у під'їзд дістався аж до п'ятого поверху. Стурбовані сусіди відкрили вікна у під'їзді.

Як стало відомо «Телеграфу» із власних джерел, на кухні у квартирі загорівся смітник. Як розповіли мешканці квартири, вогонь закоптив на кухні стіни та майно. Вогнеборці загасили займання досить швидко за кілька хвилин. А невдовзі на місце прибула патрульна поліція, щоб зафіксувати цей інцидент.

Мене вразило те, що рятувальники не лише впоралися із займанням, а й заспокоїли власницю квартири. Жінка була розгублена, зі сльозами на очах. Я «вихопила» «шматочок» бесіди, яку вів із власницею вогнеборець, котрий відкривав вікно. Він сказав їй щось на кшталт: «Не переживайте, я не зламав вікно, а обережно відкрив!»

Десь за годину мені подзвонив інспектор ДСНС. Він хотів взяти мої дані повне ім'я та адресу проживання та з'ясувати, як я дізналася про пожежу. Це звична процедура, якщо звертаєшся до екстрених служб. Також він подякував мені за співпрацю.

Завершуючи свою розповідь, хочу наголосити: якщо ви побачили ознаки пожежі, не проходьте повз, не зволікайте, а телефонуйте на лінію 101. Таким чином ви зможете врятувати чиєсь майно, а, можливо, і життя.

Додано:

За інформацією Кременчуцького районного управління ГУ ДСНС України у Полтавській області, у цій пожежі вогонь пошкодив кухонну гарнітуру, пральну машину та інше домашнє майно, закоптив меблі на площі 2 кв. м.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх