На Полтавщині двоє промислових рибалок незаконно виловлювали рибу

16.03.2023, 11:40 Переглядів: 3 071

Завдана державі шкода перевищує 800 тисяч гривень

Вранці, 15 березня, на території ландшафтного парку «Нижньоворсклянський», в акваторії Кам'янського водосховища, неподалік села Світлогірське Кобеляцької громади поліція викрила двох рибалок 55 та 36 років, які незаконно виловлювали рибу. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції у Полтавській області.

Як стало відомо, чоловіки використовували промислове судно з вимкненою GPS-навігацією. Серед виловленої риби були щука, карась, лящ, краснопірка, плітка, лин, сазан та окунь.

– Дуже прикро констатувати, що до протиправної діяльності причетні ті, хто повинен займатися вивченням водних біоресурсів, їх охороною, відтворенням, спеціальним використанням, переробленням, реалізацією та іншим. За оцінкою фахівців Державної екологічної інспекції Центрального Округу, завдана державі шкода від незаконного добувного промислу перевищує 800 тисяч гривень, – зауважив начальник водної поліції Дмитро Кисличенко.

 

Підрозділом дізнання відділення №2 (м. Кобеляки) Полтавського райуправління поліції, за процесуального керівництва Решетилівської окружної прокуратури, здійснюється досудове розслідування за ч.1 ст.249 (Незаконне зайняття рибним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають слідчі дії.

Автор: Дарія Згура
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх