Суд виніс вирок чоловікові, який викрав у Полтаві дівчину й повіз її до Кременчука

3.01.2023, 10:01 Переглядів: 2 103

 

Підозрюваний визнав свою вину у вчиненому розкаявся, завдані збитки потерпілому відшкодував

27 грудня Київський райсуд Полтави виніс вирок 35-річному Владиславу Осташку, який 22 вересня 2021-го року у Полтаві біля зупинки «ОЦЕВУМ» стріляв із пістолета, поранив чоловіка та викрав дівчину. Суд призначив нападнику 3 роки та 1 місяць ув’язнення.

Відповідно до матеріалів судового реєстру, обвинувачений Владислав Осташко — уродженець Олександрії Кіровоградської області, має середню освіту, ніде не працює, неодружений, має на утриманні неповнолітню дитину (прізвище та ім'я наводять полтавські ЗМІ - ред.).

У серпні 2020 року Осташко вже притягався до кримінальної відповідальності за крадіжки та має іспитовий термін за цей злочин.

22 вересня 2021 року, близько 12 години, Владислав приїхав на своєму авто до кіоску «Big bros» біля Полтавського ОЦЕВУМ, де знаходилася його колишня дівчина з хлопцем.

Як вказано в матеріалах справи, Владислав розпочав сварку із колишньою дівчиною та її знайомим, після чого дістав пістолет та двічі вистрелив у сторону хлопця. Одна куля потрапила постраждалому у ліву ногу, друга – у каркас кіоску. Після цього Осташко схопив дівчину та змусив її сісти в авто. Невдовзі його затримали правоохоронці в Кременчуці.

Поліціянти зазначили, що зброю та боєприпаси чоловік зберігав незаконно. 24 вересня підозрюваного взяли під варту. На засіданні він повідомив, що він приїхав до міста, щоб зустрітися із дівчиною та не збирався ні в кого стріляти.

Підозрюваний визнав свою вину у вчиненому розкаявся, завдані збитки потерпілому відшкодував.

Київський райсуд призначив Осташкові покарання – три роки за ґратами, а разом із невідбутою частиною попереднього покарання чоловіку отримав 3 роки та 1 місяць тюрми. Також він має відшкодувати експертних та судових витрат на 9300 грн. 

Строк покарання відраховують від моменту скоєння злочину – 22 вересня 2021 року.

Оскільки Осташко перебуває під вартою з моменту затримання та залишатиметься там до набрання вироком законної сили, то йому залишилося провести за ґратами 1 рік та 10 місяців.

Вирок може бути оскаржений в Полтавському апеляційному суді.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх