росіяни авіабомбами зруйнували операційну в шпиталі на Азовсталі, є загиблі та поранені

28.04.2022, 17:31 Переглядів: 1 499

 

Бійці «Азова» наголосили, що Женевська конвенція гарантує захист стаціонарних та пересувних медичних установ, на них не мають здійснюватися напади


У Маріуполі російський агресор авіабомбами завалив операційну у військовому польовому шпиталі, який розташований на території меткомбінату «Азовсталь». Женевська конвенція повинна гарантувати захист стаціонарних та пересувних медустанов.
Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомили бійці полку «Азов».  

- Увага!!! Цілу ніч на військовий польовий шпиталь, що знаходиться на території заводу «Азовсталь» у Маріуполі і де перебувають поранені захисники, росіяни масово скидали багатотонні авіабомби, здатні пробити будь-які бетонні захисні споруди. Потім, уже завдавши руйнувань, продовжували нещадно обстрілювати руїни з корабельної артилерії… Через ворожу атаку частина приміщення завалилася - зокрема операційна, що унеможливлює тепер допомагати нашим воїнам навіть у тих умовах, що були раніше, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що серед уже поранених військовослужбовців є загиблі, наново поранені і контужені.

Бійці «Азова» наголосили, що Женевська конвенція гарантує захист стаціонарних та пересувних медичних установ, на них не мають здійснюватися напади.

- Захистом мають користуватися поранені та хворі, незалежно від того, чи вони є цивільними, чи військовими особами (комбатантами). Пораненим мають надавати необхідну допомогу без будь-якої дискримінації», - заявили в полку.

Бійці закликали міжнародні організації із захисту прав людини відреагувати на те, що «росія продовжує намагатися знищити навіть тих захисників Маріуполя, що вже не можуть тримати в руках зброю».

У повідомленні «азовці» опублікували відео, яке було знято одразу після обстрілу. На кадрах видно, як відкопують завалених загиблих військових, що перебували в шпиталі з важкими пораненнями, та надають першу домедичну допомогу постраждалим.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх