У Кременчуці після пожежі в будинку виявилося, що мешканці користувалися газом безкоштовно

15.04.2020, 11:29 Переглядів: 7 521 Коментарів: 5

 

Після ліквідації пожежі при детальному обстеженні газопроводу вводу виявили місце несанкціонованого відбору газу

8 квітня у Кременчуці, на вулиці Сумській, сталася пожежа у приватному будинку. Фахівці ПрАТ «Кременчукгаз» досліджували, чому зайнялося в помешканні.


За інформацією «Кременчукгазу», господарі займалися несанкціонованим відбором природного газу, не мали угоди на технічне обслуговування газових приладів та внутрішніх газопроводів, не перевіряли вентиляційні канали й димоходи.


 

Самовільну небезпечну врізку у газопровід знайшли під кухонною раковиною


Відповідно до результатів експертизи, причиною загорання ізолюючого фланцевого з’єднання є тривалий вплив електричного струму на внутрішній газопровід. Наявність електричного струму на внутрішньому газопроводі виник, за попередніми даними, внаслідок спроби власника будинку здійснити заземлення або занулення внутрішньої системи електропостачання будинку в разі відсутності загального заземлення або з метою зменшення витрати електричної енергії. Оскільки розподільні газопроводи мають ізоляційне покриття, тому контакт з землею відсутній і як заземлювач не працюють, внаслідок чого за різниці потенціалів на ізолюючому фланцевому з’єднанні виникає електрична дуга. І фланець починає грітися. Далі ущільнююча гумова прокладка деформується й пересихає. Це призводить до витоку газу і за наявності електричної дуги відбувається загорання.


Фахівці ПрАТ «Кременчукгаз» після ліквідації пожежі при детальному обстеженні газопроводу вводу виявили місце несанкціонованого відбору газу на штуцері. Ввод знаходиться за будинком.


 


Врізка була здійснена так, що газ надходив до лічильника у зворотному напрямку і показники фактичного споживання газу не обліковувалися. Тобто, газом користувалися безплатно.


Крім того, стало відомо, що договори на технічне обслуговування газового обладнання у господарів відсутні, димові та вентиляційні канали з 2018 року не перевірялися.


На власника будинку буде накладено санкції.

Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: kgaz.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

601
15 квітня 2020 11:55

Оскільки розподільні газопроводи мають ізоляційне покриття, тому контакт з землею відсутній і як заземлювач не працюють, внаслідок чого за різниці потенціалів на ізолюючому фланцевому з’єднанні виникає електрична дуга. І фланець починає грітися. Далі ущільнююча гумова прокладка деформується й пересихає. Це призводить до витоку газу і за наявності електричної дуги відбувається загорання
Цікаве формолювання))
ІМХО
Якби труби мали ізолятор, який захищав би від контакту не лише з землею, а і вологою, то питання наявності дуги не стояло б. це раз.
Два - Між фланцями стоїть прокладка, все правильно, але ж стягують фланець болти, і вони не ізольовані від контакту з фланцем, тому струм МОЖЕ йти через болти. І тут вже мможе втрутитись фактор корозії, який перешкоджає проходження струму, створюючи резистор, який може викликати нагрів. Але щоб виникла ДУГА - це з розділу фантасики))

17 2
0
15 квітня 2020 11:58

Межа експлуатаційної відповідальності газовиків - кран. Якби вони реально обслуговувавали мережі а не тільки гроші збирали за "транспортування", то цю авантюру із врізкою вони  б виявили без проблем. А так тільки гроші збирають, а мережі хрєн обслуговують.


46 0
0
15 квітня 2020 15:22

Господар надурняк споживав не лише газ, а й електроенергію? Оце так наекономив. Наочний посібник до приказки про скупого, що платить двічі.


8 3
0
15 квітня 2020 15:32

Цитата: Ж_К

Господар надурняк споживав не лише газ, а й електроенергію? Оце так наекономив. Наочний посібник до приказки про скупого, що платить двічі.

А может у него другое мнение,все время комунальники имеют потребителей,а он как Робин Гуд мстил им.smile


7 3
18
15 квітня 2020 18:16

Кстати .. Болты от фланцев изолированны проходными текстолитовыми втулками Иначе небыло бы искры.

 


7 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх