«Банківський працівник» вкрав з картки кременчужанки майже 30 тисяч грн

13.04.2020, 15:45 Переглядів: 5 528 Коментарів: 5

 

Поліція роз'яснює, що робити, аби не стати жертвою шахраїв та якщо це таки трапилося

12 квітня 45-річну кременчужанку телефонний шахрай ошукав майже на 30 тисяч грн. За інформацією пресслужби Кременчуцького відділу поліції, до правоохоронців у цей же день звернувся 44-річний чоловік потерпілої, який і повідомив про інцидент.


Близько 11.37 його дружині зателефонувала невідома особа та представилася працівником банку. Під приводом того, що з картки кременчужанки намагаються зняти гроші, а тому її слід заблокувати, аферист дізнався дані банківської картки і вкрав з неї 29 900 грн.


Відомості про подію правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (шахрайство) КК України.


Поліція наголошує, що шахраї у своїх діях зазвичай використовують стаціонарні або мобільні телефони, нерідко дзвонять з прихованих номерів. Стандартна схема обману полягає у переконанні жертви у виникненні технічних проблем з обслуговуванням картки, для вирішення яких необхідно уточнити конфіденційну інформацію власника рахунку.


Також можуть телефонувати чи направляти СМС-повідомлення з вимогою погасити кредитну заборгованість шляхом перерахування грошей на відповідний рахунок. У таких випадках сума завданих збитків залежить від фактичної суми грошових коштів на розрахункових рахунках та кредитного ліміту картки «жертви».


Яких правил слід дотримуватися власникам картрахунків:

  • уникайте сумнівних та незрозумілих платіжних операцій (якщо дозвонювач представляється працівником банку, вимагайте його персональні дані та номер телефону, з якого він дзвонить, щоб у подальшому перевірити отриману інформацію в банківській установі);
  • не повідомляйте стороннім особам конфіденційну інформацію (реквізити банківських карт, пін-коди, персональні дані, секретні слова тощо).


Якщо Ви вже опинилися в подібній ситуації, необхідно:

  1. Зберегти SMS-переписку та історію дзвінків шахрая. Бажано зробити скріншоти (миттєві фотознімки екрану) або фото переписки. Телефонувати можуть з декількох номерів (від імені працівників чи служби безпеки банку).
  2. При першій можливості отримайте в найближчому відділені банківської установи роздруківку за власним банківським рахунком – ця інформація дозволить слідчим встановити рахунок, на який були перераховані грошові кошти.
  3. Зателефонуйте до поліції (102) або зверніться до найближчого територіального відділу чи відділення ГУНП в Полтавській області.
Автор: Катерина Турубара Джерело фото: ua.sbu.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

0
13 квітня 2020 16:01

Метод один для "всех времен и народов" - дотримуватися своїх зобов'язань , які ви взяли на себе укладаючи угоду з банком на випуск картки, а саме не розголошувати конфіденційну інформацію.


11 1
0
13 квітня 2020 16:04

Ну звонить мне такие ксчастью не звонили, а вот СМС приходили. Их сразу видно по тому, что когда приходят реальные СМС из банка, там указано либо ФИО клиента, номер карты. А жулики не пишут ни фио ни какая карта (конечно, откуда им знать), а просто "ваша карта заблокирована. Перезвоните по номеру" ну и человек когда сам перезвонит у него все выпытают. Запомните, если вам звонит работник банка, он должен быть в курсе кто вы, и номер карты по которому возникла проблема. Иначе это жулик.


8 0
132
13 квітня 2020 16:45

Там ведь очень хорошие психологи. Мне - звонили. Очччень строгим голосом - "Вас беспокоит служба безопасности банка ... (какого не назвал - это потом дошло...) ... Вы проводили платеж по закупке через ... ... СПАСИБО !!! - Телеграфу - за подобные статьи - на третьей фразе сообразил ... и ... и послал. Почаще о таких случаях пишите! 


13 0
0
13 квітня 2020 17:56

Я вот одного не могу понять как это получается? Полиция совсем не знает как с этим боротся? Мне кажется в США такого не может быть потомучто бандитов поймают до конца рабочего дня. 


13 2
1 088
13 квітня 2020 20:33

Мдааа!

За 45 лет, как я понял, Не покупала и Не употребляла витамины для Мозгов!

А зря!


1 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх