Через конфлікт на парковці у Кременчуці на морозі роздягли дитину

27.11.2019, 08:08 Переглядів: 11 076 Коментарів: 14

Інцидент трапився через те, що чоловік припаркувався на місці для людей з обмеженими можливостями, але підтвердити факт інвалідності документально не зміг

24 листопада біля магазину «Нова лінія» у патрульних поліцейських виник конфлікт з кременчуцькою родиною. Суть конфлікту полягала у тому, що чоловік припаркував свою машину Mazda на місці для людей з обмеженими можливостями.


Як виявилося, власники авто не мали посвідчення, яке підтверджує інвалідність (навіть в електронному вигляді), також на автомобілі не було відповідного знаку, який означає, що у машині людина з інвалідністю. На запитання про це водій сказав, що цей знак на лобовому склі йому заважає.


На початку конфлікту водій цікавився у правоохоронців, чи можна відбутися попередженням. Але поліцейські заперечили, адже санкція ч. 5 ст. 122 (зупинка чи стоянка транспортних засобів на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю (крім випадків вимушеної стоянки)) КУпАП передбачає штраф у розмірі від 1020 до 1700 грн.


За правилами, водій повинен мати при собі документ, що підтверджує інвалідність водія або пасажира (крім водіїв з явними ознаками інвалідності або водіїв, які перевозять пасажирів з явними ознаками інвалідності) та на вимогу поліцейського пред’явити його.


У результаті, спочатку пасажирка автомобіля говорила, що вона - інвалід, адже має вади зору. А апогеем конфлікту стало те, що бабуся почала на морозі роздягати свого онука, який сидів в автівці, аби довести поліцейським, що дитина — інвалід.


Патрульні надали відео з місця події.


Увага! Спростування неправдивої інформації!

??Увага?? Спростування неправдивої інформації?? Маніпулювання дитиною заради уникнення відповідальності — на що готові піти громадяни щоб не платити штраф?? В одному з місцевих ЗМІ була опублікована інформація, про те що патрульні Кременчука начебто заставили людей роздягнути свою дитину прямо посеред вулиці. Зловживаючи довірою поліцейського та нехтуючи правилами етичної поведінки, 24 листопада водій припаркував свій автомобіль Mazda на місці для людей з обмеженими можливостями. На ввічливе питання патрульних, про причину паркування, водій зі своїми пасажирами плутались у своїх відповідях, а саме не могли визначитися, хто ж з них має інвалідність. Крайнім виявися маленький хлопчик. Бабуся дитини наполягала подивитись на оголену ніжку свого ж онука, роздягнувши його в мороз! Дивіться відео з місця події? Шановні громадяни, дізнавайтесь інформацію з офіційних джерел! Порядок починається з кожного?? #ПорядокЦеТи #патрульнаполіціякременчука #kremenpolice #служититазахищати

Gepostet von Патрульна поліція Кременчука am Dienstag, 26. November 2019

Автор: Катерина Турубара Джерело відео: патрульна поліція Кременчука
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 14

8
27 листопада 2019 08:53

Пока такие "недограждане" будут устраивать такой цирк, а полиция так вежливо с ними разговаривать - порядка не будет.


64 7
0
27 листопада 2019 08:57

вариант с моральной инвалидностью не рассматривали?


56 4
938
27 листопада 2019 08:57

Спочатку прочитав цю новину на сайті ***, але, нажаль, це сайт не передбачає коментування. Там викладене відео кінця конфлікту, і пояснення керівництва поліції, і в кінці новини сподівання що копи не будуть брати зразок з керівництва.

Не пройшло й пів року як ця новина тут.

 

Закон каже що паркуватись там можуть ті хто має ІНВАЛІДНІСТЬ - не вивих, не перелом, не заноза в п"ятці, а саме інвалідність. Документ або наявні признаки саме інвалідності.

Тому даремно що копи дали слабину, треба було додавити. Виписали протокол, а далі якщо дійсно є інвалідність, прийшли в суд, показали документ, і суд протокол скасує


44 7
0
27 листопада 2019 09:11

Цитата: почемучка
Виписали протокол,

За це порушення протокол не складається, після розгляду справи з дотриманням вимог КУпАП  поліцейським виноситься постанова. Під час розгляду водій може ознайомитися з доказами, заявити клопотання, надати пояснення, в т.ч. пред'явити документи про інвалідність чи показати явні ознаки. Наявність знаку "Інвалід" не є обов'язковою умовою для паркування на цих спецмайданчиках. Розгляду справи я на відео не побачив.


7 2
0
27 листопада 2019 09:41

Неоднократно присылал в редакцию фото таких инвалидов на Крузаках и Х6, не публикуют. Может страшно, хз. Но вопрос не в этом, почему мне не лень накинуть круг вокруг парковки в поисках места, при наличии пустых мест для инвалидов, а этому коммерсу - лень?!

Есть инвалидность, должен быть документ ! Вот мой вердикт. А не пятки, вывихи и т.д., как здесь писали выше.


26 2
938
27 листопада 2019 09:48

Цитата: Daniel Mroz

Цитата: почемучка
Виписали протокол,

За це порушення протокол не складається, після розгляду справи з дотриманням вимог КУпАП  поліцейським виноситься постанова. Під час розгляду водій може ознайомитися з доказами, заявити клопотання, надати пояснення, в т.ч. пред'явити документи про інвалідність чи показати явні ознаки. Наявність знаку "Інвалід" не є обов'язковою умовою для паркування на цих спецмайданчиках. Розгляду справи я на відео не побачив.

Можливо і відразу постанова, я не спорю, але постанову теж можна обжалувати надавши докази


3 3
0
27 листопада 2019 10:04

зря копы сдались - правы 100%

развелось умников и детям показывают пример


34 6
0
27 листопада 2019 10:56

отэто зашквар.. Сначала семейка начала травить, что идвалид - мамаша. Затем папаша-андруша начал искать лазейки как отмазаться - "это не я подъехал.."  "а у вас есть видеозапись, что жена говорила, что я водитель"  "а вы предупредили жену-инвалида, что вы будете снимать"
Затем появилась ваще *** и по своей инициативе начала стягивать сапог с ребенка! После чего накинулась на копа с претензией на отсутствие совести! После чего папаша-андрюша радостно начал использовать факт снятия сапога со своего ребенка и энергично присоединился к обвинениям копов.

Полицейский был не готов к такому повороту, дал слабину и пошел на попятную. А должен был спросить за враньё мамашки о том, что она инвалид, и выписать постанову с максимальной суммой штрафа. А затеп прийти в сут и напомнить там о хронологии поведения этой семейки.
ЗЫ. папашка после стягивания бабкой сапога обозвал полицейскую "***", а ведь настоящие "***"(с) это те, кто был с ним в машине.


42 1
1 179
27 листопада 2019 11:02

Андрюша не мужик, а пшик...


24 0
0
27 листопада 2019 11:22

Андрюша - наглый австралопитек! У тебя ребёнок - инвалид, а ты комедию ламаешь! Я - не я за рулём, есть видео - нет видео! Морозишь малого, забираешь время у себя и людей! Стыдно знак инвалида поцепить на машину?!? Или стыдно, что ребёнок у тебя инвалид?!? 

 

"Почти 100-процентный способ лишиться сотни-другой евро - припарковать машину на месте для инвалидов (Behindertenparkplatz) без соответствующего удостоверения. В этих случаях на толерантность стражей порядка и окружающих лучше не надеяться. Даже в городах с относительно либеральной контрольной политикой такие автомобили эвакуируют в кратчайшие сроки. Штраф - 35 евро плюс оплата эвакуатора и административных сборов." (DW.com)

 При парковке на месте для инвалидов, при отсутствии соответствующего разрешения, штраф составит от 84 до 335 евро.Если стоит знак эвакуации  , то эти "услуги" итальянских мастеров оплачиваются отдельно и стоят примерно 150 евро(Италия)

135 - евро (infrance.su) (Франция)

Общество инвалидов Франции разработало и установило в местах парковок таблички, которые гласят следующее: "Забрали моё место, заберите и мою инвалидность!"

*А полицаям - урок на будущее!!! 


14 1
6
27 листопада 2019 11:37

Да, полиция наша слабовата.Как с жигулей бабки качать так орлы а тут вобще позор.Пусть полицейские еще раз перечитают что должно быть у человека который имеет право останавливаться на месте для инвалидов а не жуют сопли-предявите то предявите се. Нет документов штраф 1020-1700гр,откуда они взяли 425гр.

 


18 5
593
27 листопада 2019 12:36

Для джипов и паркетников кишка у пластиковых слабовата, а обычных людей можно и покошмарить.


11 18
171
27 листопада 2019 13:34

*** семейка. Андрюша, посмотри на себя со стороны и на цирк который вы устроили


20 1
272
27 листопада 2019 22:02

із ПДД : Водій повинен керуватись дорожніми знаками та дорожною розміткою! Якщо в тому місті відсутні знаки що це парко-місце для інвалідів, то якщо був би протокол- цого необхідно оскаржувати... так як намальований знак на асфальті в темну пору, а тим паче в дощ-НЕ ВИДНО!

 

дії водія не підтримую!!!


3 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх