Які надзвичайні події трапилися на Полтавщині протягом вересня

8.10.2019, 17:02 Переглядів: 2 334

Відзвітував начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Віктор Стеблянко

Начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Віктор Стеблянко під час апаратної наради в Полтаві відзвітував про надзвичайні події, які трапилися на Полтавщині у вересні.

 


Пожежі


Упродовж минулого місяця у Полтавській області трапилося 457 пожеж, внаслідок яких загинули 11 людей. Зокрема, й дві людини – під час спалювання пожнивних решток на полях і сухої рослинності.


Також у вересні на території області сталися дві надзвичайні ситуації природного характеру – пожежі на сільськогосподарських угіддях поблизу Березової Луки, що на території Петрівсько-Роменської об’єднаної територіальної громади, і Абрамівки Машівського району. Вогонь знищив два кукурудзяні поля. Внаслідок пожеж були завдані збитки на суму, яка відповідає надзвичайній ситуації регіонального рівня.


 


Як повідомив Віктор Стеблянко, загалом в області цьогоріч пожеж в екосистемах майже вдвічі більше, ніж торік. Зокрема, сталося 10 випадків лісових пожеж. Загальна площа загоряння – 19,91 га лісової підстилки. Зафіксовано 12 випадків пожеж на торфовищі. Загальна площа загоряння – 87,6 га поверхневих покладів торфу.


- Нині триває ліквідація двох таких пожеж – у Хорольському й Глобинському районах. Що прикметно, всі ці пожежі трапилися після того, як пройшли перші дощі. Це свідчить, що переважна більшість відповідних займань виникає або через необережне поводження з вогнем, або від навмисного підпалу очерету. Крім надзвичайних ситуацій, трапилося 10 випадків пожеж на сільськогосподарських угіддях. Вигоріло 73,32 га кукурудзи на корені, 4 га посівів сої та 8,65 га пожнивних залишків і стерні, – зазначив доповідач.


 


Дорожньо-транспортні події


На Полтавщині протягом вересня сталося 73 дорожньо-транспортні подіі, під час яких загинули 11 людей (із-поміж них три пішоходи):

  • у Кременчуцькому районі – 3;
  • у Лубенському районі – 1;
  • в Оржицькому районі – 1;
  • у Полтавському районі – 2;
  • у Кременчуці – 2;
  • у Миргороді – 2.


У ДТП були травмовані 95 осіб, зокрема 13 дітей.


Нещасні випадки


У минулому місяці у Полтавській області трапилося 19 нещасних випадків, зокрема п’ять – на виробництві. Загинули п’ять людей (із них дві дитини), травмовані 16 осіб, врятовані дві людини.


 


За словами Віктора Стеблянка, переважна більшість людей, які зазнали травм, постраждали під час переміщення пішки залізницею, а також перебуваючи на залізничних станціях.


- На Полтавщині за вересень зафіксовано п’ять нещасних випадків із людьми на воді, під час яких загинули чотири людини. Врятувати вдалося одного чоловіка, – додав Віктор Стеблянко.


 


У Семенівці стався випадок руйнування споруди нежитлового призначення, внаслідок якої загинув чоловік.


Знайдені застарілі боєприпаси


Начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації розповів про 14 випадків виявлення застарілих боєприпасів. Так, знайшли і знищили 37 вибухонебезпечних предметів, два підривника до артснарядів та сім набоїв.


Аварія на газопроводі


Другого вересня в Полтавському районі сталася аварія на газопроводі на автодорозі Київ-Харків.


- Внаслідок необережної й безвідповідальної роботи будівельної компанії був пошкоджений газопровід високого тиску – труба діаметром 500 міліметрів. Відновлення газопостачання тривало 3,5 доби. Так довго у зв’язку з технологічними процесами, які мали виконати газовики, – повідомив доповідач.


Отруєння


Докладно Віктор Стеблянко поінформував про випадки отруєння людей. У вересні таких трапилося дев’ять. Зокрема, вісім – це отруєння людей токсичними та іншими небезпечними речовинами, через які постраждали 13 осіб (із них п’ять дітей), та один – харчове отруєння, внаслідок якого постраждали три дитини.


- Нині почастішали випадки отруєння людей чадним газом. Починається опалювальний сезон. Люди після літа розпалюють печі. Трапляються випадки отруєння. Порівняно з минулим роком кількість таких випадків на 138 відсотків вища, ніж у 2018. Кількість постраждалих – на 88 відсотків, – наголосив він.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: adm-pl.gov.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх