На Полтавщині винесли вирок чоловіку, який на річниці весілля побив жінку: та через кілька днів померла

9.08.2019, 15:01 Переглядів: 3 104

Чоловік шість разів ударив жінку по голові. Через два дні та померла

5 серпня цього року Карлівський районний суд виніс вирок чоловіку за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.


Злочин стався, згідно з текстом вироку, 7 жовтня 2018 року. Близько 19.20 години, у приміщенні житлового будинку, між обвинуваченим та його дружиною після спільного вживання алкогольних напоїв виникла сварка. Під час конфлікту чоловік не менше шести разів ударив рукою в лобну та скроневу частини голови жінки.


Внаслідок отриманих травм жінка померла за місцем свого проживання. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, причиною смерті стала тупа закрита черепно-мозкова травма, яка супроводжувалась крововиливами під тверду та м'яку мозкові оболонки, набряком-набуханням речовини головного мозку.


Обвинувачений визнав себе винним у вчиненні кримінального правопорушення та згодився давати покази після допиту потерпілого та свідків.


Покази потерпілого - батько загиблої

Батько померлої пояснив, що іноді в сім'ї обвинуваченого та його дочки виникали сварки з приводу вживання алкоголю останньою. 7 жовтня 2018 року святкували річницю весілля. Під час святкування бачив у дочки синці під очима, вона казала, що її побив обвинувачений. Під час святкування конфліктів не було.


Вранці наступного дня, близько 7.00, батько прийшов до будинку дочки, де були вона, обвинувачений та ще двоє осіб. Нових синців у дочки не помітив. За обвинуваченим приїхали, той поїхав на роботу. Більше живою дочку не бачив.


9 жовтня подзвонила його дружина та повідомила, що обвинувачений сказав їй телефоном, що вбив свою жінку. Раніше, приблизно один раз на місяць, дочка скаржилась, що обвинувачений її б'є.


Покази свідка - мачуха померлої

Мачуха також була на святкуванні річниці і бачила у падчерки синці на обличчі. Мачуха розповіла, що обвинувачений нібито регулярно бив свою жінку.


Покази свідка - знайомий подружньої пари

Свідок в судовому засіданні пояснив, що він знає обвинувачену та померлу. 7 жовтня 2018 року його запросили на святкування річниці весілля. Святкували дружно, сварок між обвинуваченим та потерпілою в той день не було. У потерпілої на обличчі були старі синці.


Іноді свідок був присутній під час скандалів подружжя через вживання алкоголю потерпілої, бійок між ними не бачив, але вважає, що потерпіла провокувала сварки та, навіть, могла вдарити свого чоловіка.


Свідок пішов з гулянки ввечері, його проводжали обвинувачений та потерпіла. Постраждалу на наступний день не бачив.


Покази свідка - знайома родини

Жінка пояснила, що знайома з сім'єю приблизно близько півтора року. На свята збирались разом. Стосунки між обвинуваченим та потерпілою були нормальні, але сварки іноді були. Про це свідку відомо зі слів постраждалої. Про те, що обвинувачений її б'є вона не скаржилась.


6 жовтня свідок допомагала померлій готувати на свято. 7 жовтня, близько 10.00, почали приходити гості. Свідок пішла зі свята близько 17.00. За час святкування при свідку конфліктів не було.


У померлої були 6 та 7 жовтня старі синці на лобі, вона казала, що вдарилась в погребі, коли ставила банки.


8 жовтня, близько 7.30, свідок приходила допомагати прибрати. Потерпіла лежала на дивані та дивилась телевізор, обвинувачений пив каву, вони не лаялись. Свідок прибирала сама, потерпіла їй не допомагала. Після вони покурили в кімнаті, випили пива та померла пішла відпочивати, а свідок пішла додому.


9 жовтня свідок також прийшла додому до обвинуваченого. Потерпіла не вставала, лежала на спині та дивилась телевізор. Вони привітались і більше свідок з нею не спілкувалась. Її обличчя не бачила, бо була без окулярів.


Вранці 9 жовтня жінку бачив живою ще один свідок - роботодавець обвинуваченого, який приїжджав за ним.


На суді були допитані інші свідки. Деякі підтвердили, що святкування річниці проходило спокійно. Окремі свідки розповіли, що бачили у той день на обличчі потерплої синці.


Одна із свідків виявилася близькою знайомою родини, обвинувачений є хрещеним батьком її сина. Свідок розповіла, що потерпіла часто випивала, синців у неї жодного разу не бачила. Нетверезою постраждала була агресивною. На святкуванні річниці свідок бачила у потерпілої синець.


Покази обвинуваченого

Після допиту свідків та дослідження письмових доказів покази надав обвинувачений. Він пояснив, що з потерпілою вони проживали разом близько 2,5 років, з яких у шлюбі 2 роки, річницю чого і святкували 7 жовтня.


Коли свято закінчилось, вони провели гостей та прийшли додому, почався скандал через її ревнощі, в ході якого обвинувачений три чи чотири рази вдарив її лівою рукою долонею та тильною стороною долоні навідмаш в район очей та щік, у скроню начебто не бив.


Після останнього удару потерпіла впала на підлогу на килим спиною вниз, свідомості при цьому не втрачала. З носа в неї побігла кров, яку потерпіла сама витирала якимось рушником. В чому вона була одягнена в той вечір, не пам'ятає, можливо якісь штани та у кофтину. В цей же вечір вони помирились та лягли спати.


Вранці 8 жовтня прокинулись обоє, випили кави та обвинувачений поїхав на роботу. Ввечері, коли вернувся з роботи, жінка була нетвереза, через що він знову почав робити їй зауваження, не бив жінку. Потерпіла чомусь почала вибігати з будинку і обвинувачений пішов за нею. На ґанку будинку вона перечепившись впала лицем до низу на землю. Від цього падіння в неї, начебто, ні крові ні подряпин не було. Піднявши жінку, пішли в будинок і лягли спати.


Вранці наступного дня, 9 жовтня, коли обвинувачений прокинувся, щоб їхати на роботу, хотів попрощатись з дружиною, взяв її за руку, а вона висловилась якимись незрозумілими звуками. Обвинувачений подумав, що їй ще погано після випитого і, залишивши її відпочивати, поїхав на роботу.


Ввечері, коли обвинувачений повернувся з роботи то помітив, що дружина лежить вже в іншому положенні. Підійшовши до неї виявив, що вона не подавала жодних ознак життя, після чого викликав швидку, яка констатувала смерть дружини.


Визнає, що жінка померла від його ударів. Раніше в їх сім'ї виникали конфлікти через ревнощі та вживання останньою алкоголю, бувало таке, що обвинувачений і бив її за це. На момент святкування у потерпілої були тілесні ушкодження, оскільки за тиждень до свята вони побились. В скоєному щиро розкаявся, просить вибачення у батька, шкодує про те, що сталося.


У тексті вироку є дані з кримінального провадження від 9 жовтня 2018 року, згідно з яким 9 жовтня 2018 року, близько 21.34, до чергової частини Машівського відділення поліції надійшло телефонне повідомлення від фельдшера. Та повідомила, що виявила в домогосподарстві труп жінки із зовнішніми тілесними ушкодженнями у вигляді синців та саден.


У результаті суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у виді 8 років 6 місяців позбавлення волі.

Теги: конфликт
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх