На хабарі у 12 тисяч гривень затримали голову об’єднаної територіальної громади з Полтавщини

24.07.2019, 13:01 Переглядів: 3 102

 

Правоохоронці з’ясували, що селищний голова отримав «винагороду» від приватного підприємця за укладення договору про добровільне відшкодування збитків за фактичне користування земельною ділянкою, виділеною під розміщення шиномонтажу

Військова прокуратура Полтавського гарнізону викрила на хабарі голову Опішнянської ОТГ. Чоловіка затримали під час одержання 12 тисяч гривень хабара від місцевого підприємця. Про це повідомила пресслужба військової прокуратури центрального регіону. Безпосередньо під час вчинення злочину посадовця затримала військова прокуратура Полтавського гарнізону спільно зі Слідчим управлінням ГУ НП у Полтавській області та Управлінням захисту економіки в Полтавській області ДЗЕ Нацполіції.


Правоохоронці з’ясували, що селищний голова отримав «винагороду» від приватного підприємця за укладення договору про добровільне відшкодування збитків за фактичне користування земельною ділянкою, виділеною під розміщення шиномонтажу.


Наразі проводяться першочергові слідчі дії. Затриманій службовій особі, яка займає відповідальне становище, готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого  ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, який карається в’язничним терміном від 5 до 10 років. Також готується клопотання до суду про взяття голови ОТГ під варту.


За даними офіційного сайту Опішнянської селищної об’єднаної територіальної громади, керівником є Микола Різник. Його обрали селищним головою у грудні 2018 року. 


Заступник селищного голови ОТГ Теймур Мустафаєв на своїй сторінці в фейсбук зазначив, що справа хабарництва голови ОТГ це провокація і щодо її організаторів буде відкрите кримінальне провадження. За його словами, пакунок з грошима підкинули до кабінету Миколи Різника, після чого туди зайшли силовики.


- 23 липня року була здійснена спланована провокація проти голови Опішнянської ОТГ Різника М.М. громадянином Рябчевським Ігорем Олександровичем. Дана особа на очах працівників селещної ради закинула у кабінет до голови невідомий пакунок. Після чого відразу увірвалися особи, які представились правоохоронцями. В даний час проводяться заходи по здійсненій провокації, - написав Теймур Мустафаєв. 


Автор: Альона Душенко Джерело фото: Військова прокуратура
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх