Полтавець намагався відправити поштою скіфські археологічні знахідки в Росію

14.07.2019, 12:31 Переглядів: 2 568 Коментарів: 3

У Російську Федерацію мали передати посилку зі скіфськими наконечниками

 

У суді мають розглянути обвинувальний акт щодо жителя Полтави, який намагався переправити на територію Російської Федерації, з приховуванням від митного контролю, археологічну колекцію знахідок. Про це повідомила прес-служба прокуратури Полтавської області.


Стало відомо, що 35-річний полтавець знайшов в інтернеті покупця, який захотів придбати предмети старовини. Ними виявилися наконечники для стріл, що становлять археологічну колекцію скіфських наконечників для стріл VII ст. до н.е. – IV ст. н.е. і належать до культурних цінностей, що мають художнє, історичне, етнографічне та наукове значення.


Продавець погодився переслати ці речі до Росії поштою. Під час заповнення митної декларації, щоб приховати зміст посилки, полтавець написав неправдиві відомості.


Свою вину у вчиненні контрабандного пересилання історичних та культурних цінностей чоловік повністю визнав. Полтавцю інкримінують ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 (закінчений замах на вчинення контрабанди культурних цінностей, переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю культурних цінностей) Кримінального кодексу України.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

0
14 липня 2019 12:55

Как Карпаты везут в Европу и янтарь, так все погнраничники и органы контроля не то что слепые, а ещё тупые и глухонемые... а тут гляди - обнаружили наконечники стрел...


20 1
1 088
14 липня 2019 13:57

Как Карпаты везут в Европу и янтарь, так все погнраничники и органы контроля не то что слепые, а ещё тупые и глухонемые...

Европа!


5 2
0
14 липня 2019 18:27

Цитата: Angel737
Европа!

Азиопа!!!


5 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх