2 роки умовно присудили чоловіку, який на Полтавщині обікрав «Нову пошту»

3.07.2019, 14:47 Переглядів: 3 074

З поштового відділення викрали понад 4 тисячі гривень та посилок на майже 10 тисяч гривень

 

27 червня Кобеляцький районний суд виніс вирок чоловіку, що вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 185 (крадіжка поєднана з проникненням у приміщення) Кримінального кодексу України.


Крадіжка сталася у Кобеляках 24 листопада 2018 року. Згідно з вироком, обікрали відділення №1 «Нової пошти», що знаходиться за адресою вулиця Шевченка, 40.


Зокрема на сайті ГУ Нацполіції у Полтавській області йдеться, що невдовзі працівники Кобеляцького відділу поліції встановили особу, причетну до скоєного. Ним виявився 26–річний місцевий житель. Під час санкціонованого обшуку за його місцем проживання виявили речові докази.


Згідно з текстом вироку, у крадіжці брали участь двоє осіб. Проте відомості щодо іншого учасника виділили в окреме провадження, тож про нього інформація відсутня.


Отже, вночі 24 листопада обвинувачений з іншою особою домовилися про вчинення крадіжки з приміщення відділення «Нової Пошти», підготувавши для цього одяг та спеціальне знаряддя.


Близько 3.00 того ж дня обвинувачений на автомобілі ВАЗ 2105 червоного кольору під'їхав до магазину «Маркет Опт», забрав спільника, та попрямував до місця свого проживання. Там залишили автівку та пішли до поштового відділення.


Прийшовши до будівлі, обвинувачений обійшов задній двір, де біля автомийки забрав лом та сокиру-колун, які були заздалегідь підготовлені. Потім по східцях спустилися до дверей підвалу, де за допомогою металевого лому та сокири-колуна пошкодили їх та проникли в середину приміщення. Після цього спільники з підвального приміщення піднялися на 1 поверх будівлі, де знаходиться відділення №1 «Нової Пошти».


Перебуваючи в коридорі будівлі КП «Видавництво Кобеляки», за допомогою сокири-колуна обвинувачений разом із спільником зробив отвори у вхідних дверях до поштового відділення та зламав навісний замок на решітці. Через цей отвір проник до середини відділення, з якого викрав 4 430 грн та наступні речі:

  • колагенові оболонки марки «Пан Колбаскин» 500 г;
  • нітратні солі марки «Пан Колбаскин», 3 упаковки;
  • 10 апмул ліків;
  • 4 упаковки засобу для схуднення (10 таблеток);
  • мобільний телефон Xiaomi Redmi Note 5 вартістю 4810 грн;
  • пару жіночих кросівок вартістю 291 грн;
  • 2 комплекти пильників вартістю 349,33 грн;
  • автомобільний стробоскоп вартістю 1080,47 грн.

Вартість викрадених посилок - близько 9 тисяч 500 гривень.


Після цього спільники втекли.


Обвинувачений в судовому засіданні вину визнав повністю, свідчити відмовився, підтвердив обставини злочину.


У справі давали показання двоє свідків. Свідок №1 повідомив, що зранку йому зателефонували зі служби охорони та повідомили, що пропав зв'язок з відділенням. Коли він приїхав, то побачив пошкоджені вхідні двері до відділення, які були зачинені, а двері, які ведуть з коридору у підвал були відчинені. Він повідомив про подію керівнику.


Свідок №2 розповів, що йому зателефонував свідок №1 та сказав прийти на роботу. Коли він прийшов то побачив, що двері до відділення були зачинені, але зламані. Разом з поліцією він зайшов до середини приміщення відділення та виявив, що викрадені гроші та речі. В підвал двері були вибиті, на решітці був відсутній замок.


Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у виді позбавлення волі на три роки. Тюремний термін замінили іспитовим строком на два роки.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх