З Псла дістали 100-кілограмову фугасну авіаційну бомбу, яка могла здетонувати

22.06.2019, 12:02 Переглядів: 5 254

 

Боєприпас часів Другої світової війни

18 червня у Шишацькому районі, з дна річки Псьол, підняли 100-кілограмову фугасну авіаційну бомбу часів Другої світової війни, повідомляє прес-служба Миргородського відділу поліції.


Підозрілий предмет, схожий на авіаційну бомбу, на глибині понад 2 метри знайшли мешканці Яресьок поблизу автомобільного мосту. Вони й повідомили до Центру «102».


За висновками фахівців-вибухотехніків Державної служби з надзвичайних ситуацій, які підняли бомбу з дна ріки, корозійні пошкодження на її корпусі могли будь-якої миті викликати детонацію.


 

Небезпечний предмет транспортували на полігон і 21 червня знешкодили. Інформацію про небезпечну «знахідку» зареєстровано. 


За інформацією Управління з питань цивільного захисту Полтавської ОДА, при додатковому обстеженні території в с. Яреськи та дна Псла виявили ще артснаряд калібру 152 мм, який теж знищили.



Поліція радить!
У разі виявлення небезпечних чи підозрілих предметів в жодному разі не торкайтеся їх, відійдіть на безпечну відстань (подалі від предмету) і негайно повідомте про них до поліції (102) чи Державної служби з надзвичайних ситуацій (101).


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх