У Кременчуці чоловік намагався продати чужу квартиру по підробленому паспорту

7.06.2019, 16:21 Переглядів: 3 555

Підозрюваний вклеїв у чужий паспорт своє фото та заходився продавати квартиру людини, яка є справжнім власником паспорта

 

До суду скерували обвинувальний акт відносно 48-річного раніше не судимого чоловіка за обвинуваченням у вчиненні правопорушень, передбачених:

  • ч. 2 ст. 15 (замах на злочин);
  • ч. 3 ст.190 (шахрайство);
  • ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановили, що чоловік отримав від невстановленої слідством особи паспорт громадянина України і на першій сторінці вклеїв свою фотографію, - повідомляє прес-служба прокуратури Полтавської області. Далі підозрюваний, знаючи, що справжній власник паспорта має квартиру у Кременчуці, звернувся до ріелтора, аби той підшукав покупця.


Потенційний претендент на квартиру погодився придбати житло за 11 тисяч доларів. Покупець разом з підозрюваним прибули до нотаріуса, щоб посвідчити договір купівлі-продажу квартири. Під час перевірки документів нотаріус помітив невідповідність ліній відтиску печатки на фотознімку паспорта і повідомив про це у правоохоронні органи.


За клопотанням прокуратури зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.


Чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 8 років. Окрім цього, перевіряються особи, які можуть бути причетні до аналогічних схем шахрайства.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх