Кременчужанин, який зарізав свого двоюрідного брата, отримав 5 років тюрми

5.06.2019, 11:01 Переглядів: 2 436

У результаті сварки чоловік тричі вдарив ножем родича

28 травня колегія суддів Автозаводського районного суду Кременчука винесла вирок чоловіку за порушення ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.


Вбивство сталося ввечері 28 липня у Кременчуці, в сторожовому приміщенні коконосушарки на вулиці Київській, 71. З вироку суду стало відомо, що обвинувачений спілкувався зі своїм двоюрідним братом і охоронцем коконосушарки, розпивали спиртні напої. Під час розмови двоє братів посварилися і обвинувачений двічі вдарив потерпілого ножем у груди і раз у ліве передпліччя. Невдовзі чоловік помер.


У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочину визнав повністю.


По цій справі допитали багатьох свідків. Зокрема свідчення дав лікар «швидкої», який у той вечір виїжджав на виклик на вулицю Київську, 71. За словами свідка, виклик надійшов після 21.00. По приїзду на місце, в приміщенні «сторожки» побачили пораненого чоловіка, який був у свідомості. Після огляду ран, потерпілого перенесли в автомобіль для надання медичної допомоги та поставили крапельницю, проте останній помер, оскільки втратив багато крові. Після встановлення факту смерті викликали поліцію.


Свідчила також жінка обвинуваченого. Вона розповіла, що стосунки між її чоловіком та двоюрідним братом були нормальні, спілкувалися останнім часом рідко, про конфлікт між братами вона нічого не знала.


Після вбивства жінка побачила обвинуваченого в поліції. За її словами, у чоловіка були ушкодження: гематома на голові ззаду, на шиї була «борозда» і садна на руках. Обвинувачений їй сказав, що брат його спровокував на бійку і він був вимушений захищатись, дуже шкодує, що так сталося. Щодо свого чоловіка кременчужанка розповіла, що він не агресивна людина, гарний батько, працював та дбав про сім'ю. Про те, що він в той день планував зустрітись з братом вона не знала. В поліції їй розповіли, що її чоловік прийшов до них сам.


Свідком була й цивільна дружина вбитого. Вона охарактеризувала чоловіка доброю людиною та гарним сім'янином.


Власниця кафе, що знаходиться біля комплексу «Айсберг», бачила конфлікт між братами. Жінка розповіла, що перебувала у кафе та близько 17.00 почула якийсь шум, схожий на гуркіт дверей, що відкрилися зі сторони приміщення «сторожки». Приміщення охорони знаходиться біля кафе. Вийшовши на шум, побачила, як з дверей сторожки обвинуваченого виштовхнув чоловік. Жінка повернулася у кафе і не бачила, що відбувалося, вигуків не чула. Про те, що сталось, дізналась від лікаря швидкої допомоги.


Охоронець, який був присутній під час сварки братів, виявився однокласником вбитого. Чоловік розказав, що у день вбивства до нього зателефонував однокласник. Той повідомив, що заїде до нього на роботу. Через декілька годин приїхав потерпілий з чотирма банками пива. Однокласники спілкувалися у «сторожці», потім прийшов обвинувачений.


За словами охоронця, потерпілий вийшов зі «сторожки» перекурити на вулицю, до нього підійшов обвинувачений, вони спілкувалися. Обвинувачений пішов до бару і потім вони з братом повернулись у «сторожку». Брати розмовляли, потім ситуація загострилась, почалася сварка. Потерпілий почав штовхати брата, між ними зав'язалася бійка, брат хапав обвинуваченого за одяг, а потім з силою виштовхнув зі «сторожки», від чого останній випав на подвір'я і впав на землю. Охоронець вийшов допомогти піднятись обвинуваченому. Після цього обвинувачений кудись пішов, а однокласники повернулись в «сторожку».


Через декілька хвилин в сторожку до них повернувся обвинувачений, і прямо з порогу у них з братом знову розпочалась словесна перепалка та штовханина. Обвинувачений схопив ножа, що лежав на столі і завдавав удару потерпілому. Охоронець почав їх розбороняти, потім обвинувачений пішов. Охоронець поклав однокласника на тапчан. Потерпілий нібито просив не викликати «швидку», та охоронець через деякий час викликав «швидку», яка, за словами свідка, їхала дуже довго.


В судовому засіданні допитали свідка, який рано вранці зустрів обвинуваченого на дамбі в селі Погреби. Чоловік розповів, що на зустріч йому йшов обвинувачений, у якого був дуже втомлений вигляд. Він зупинився, запитав в чому справа, на що обвинувачений повідомив, що була сварка між ним та братом, в результаті якої він захищався та ударив брата ножем. Потім вони вдвох поїхали до свідка додому, а після обвинувачений повідомив, що потрібно їхати до поліції. По приїзду у відділок вони дізналися, що брат помер. Також свідок пояснив, що в обвинуваченого були тілесні ушкодження, зокрема «борозда» від ланцюжка, ніби його душили.


Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України України.


Кременчужанину призначили покарання за ч. 1 ст. 115 КК України із застосуванням ч.1 ст. 69 (призначення більш м'якого покарання, ніж передбачено законом) КК України у виді 5 років позбавлення волі. Строк відбування покарання рахуватимуть з моменту фактичного затримання, тобто з 29 липня 2018 року.


Вирок може бути оскаржений протягом 30 діб.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх