На Полтавщині 12 років тюрми присудили чоловіку, який по-звірськи побив, а потім задушив свою матір

20.05.2019, 16:03 Переглядів: 2 214

Нетверезий син наніс матері кілька ударів по обличчю. Коли та знепритомніла, чоловік почав бити жінку ногами, а потім задушив

14 травня Гадяцький районний суд виніс вирок чоловіку за вчинення злочину, передбаченого ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.


Згідно з вироком, що є в Єдиному державному реєстрі судових рішень, вбивство сталося 2 листопада 2017 року у селі Великі Сорочинці Миргородського району. Близько 15.00 після виконання робіт за наймом, де вживав алкогольні напої, обвинувачений повернувся додому. Раніше судимий чоловік мешкав разом зі своєю матір'ю.


Син зайшов до сараю, щоб залишити велосипед. Там перебувала його мати, почалася сварка. Чоловік не менше трьох разів ударив кулаками по голові потерпілої. Жінка впала на підлогу та знепритомніла.


Потім син ще тричі ударив ногами по голові лежачої матері. Це спричинило крововиливи у м'які тканини голови та у м'яку мозкову оболонку правої півкулі. Син продовжував бити матір по тулубу, сідницях та ногах. У результаті жінка отримала переломи ребер, крововиливи у м'які тканини.


Після цього чоловік обхопив шию матері за горло та здавив. Це призвело до перелому великого рогу під'язикової кістки зліва, асфіксії і смерті жінки. Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, безпосередньою причиною смерті потерпілої стала асфіксія від здавлення органів шиї.


Обвинувачений у судовому засіданні свою вину визнав частково. Сказав, що не пам'ятає усіх обставин, які відбувалися у день вбивства під час конфлікту з матір'ю та нанесенням їй тілесних ушкоджень. Окрім того, заперечив встановлений органом досудового розслідування факт здавлення шиї потерпілої, від чого настала її смерть. За його словами, смерть могла настати від того, що він намагався привести її до тями, витягнуши язик з рота рукою.


У матеріалах справи є покази свідка, який у 2017 році був сільським головою. Він розповів, що мати обвинуваченого неодноразово зверталася до нього зі скаргами на сина, який піднімав на неї руки, виганяв із дому. Сварки між нею та сином на побутовому ґрунті відбувалися часто, про що повідомляли сусіди. У той день між ними також відбулася сварка. Через дії сина жінка була морально пригніченою, боялася йти додому, оскільки в стані алкогольного сп'яніння поведінка сина була негативною.


Свідком у справі також був сусід. Він повідомив, що до нього близько 17.00 прийшов нетверезий обвинувачений та просив викликати поліцію. Сусід прийшов до господарства обвинуваченого та побачив матір, яка лежала у приміщенні сараю на підлозі, обличчям вниз. У сина на руках та обличчі була кров.


Також свідок підтвердив, що обвинувачений кривдив свою матір, а нетверезим виганяв з дому, застосовував фізичне насильство.


У результаті чоловіка визнали винним та призначили покарання у виді позбавлення волі строком на 11 років 6 місяців. До відповідного терміну приєднали невідбуту частину покарання за вироком Миргородського міськрайонного суду Полтавської області від 30 червня 2017 року у виді 6 місяців позбавлення волі. Остаточне покарання: 12 років тюрми.


Строк відбуття покарання відраховувати з 2 листопада 2017 року.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх