14 браконьєрів за нерестову добу: водні поліцейські Кременчука зловили порушника

13.04.2019, 11:11 Переглядів: 3 553 Коментарів: 7

 

Затримали чоловіка, який здійснював лов риби з дерев’яного човна забороненими знаряддями лову – двома лісковими сітками 

За одну добу нерестової заборони виявили 14 правопорушень із збитками понад 14 тис. грн. За інформацією Полтавського рибохоронного патруля, в ході профілактичних заходів «Нерест - 2019» тривають рибоохоронні рейди водоймами Полтавщини. Рейди здійснюються на виконання Плану спільних заходів щодо підготовки і проведення нерестової заборони. До складу рейдових груп входять працівники Національної поліції Полтавщини та інспектори нашого патруля.


Так, склали 10 протоколів за грубі порушення правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Також оформили 4 акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.


Протягом доби рибоохоронні патрульні конфіскували 25 од. заборонених знарядь лову (сіток). Також затримали один човен. Загальна вага вилучених водних біоресурсів склала 349 кг. Сума збитків, завданих рибному господарству, становить 14 447 грн.


- Розповімо про одне із порушень, де найбільші збитки. Вранці працівники патруля спільно з Сектором водної поліції Кременчука на території Кременчуцького водосховища Сулинської затоки неподалік адміністративних меж с. Погребняки Семенівського району задокументували грубе порушення правил рибальства.


У результаті затримали чоловіка, який здійснював лов риби з дерев’яного човна забороненими знаряддями лову – двома лісковими сітками. У порушника виявили 86 екз. карася сріблястого, 31 екз. плітка та 10 екз. ляща, загальною вагою 63 кг. Збитки, завдані водним біоресурсам, становлять 10 240 грн. - йдеться у повідомленні.


Знаряддя лову та човен вилучено слідчо-оперативною групою поліції для проведення подальших слідчих дій. Риба здана під реалізацію до рибоприймального пункту, після чого гроші перераховуються до державного бюджету.


Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби в нерестовий період, вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Автор: Альона Душенко Джерело відео: Полтавський рибоохоронний патруль
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 7

0
15 квітня 2019 09:59

Пора сроки давать, или штрафы в $, а не в гривнах выставлять - тогда задумаются, а не пойти ли им работать! Ещё лучше - на пару месяцев в клетку! Почему закон один и тот же все понимают по-разному!? Сколько это будет продолжаться?


4 0
0
15 квітня 2019 11:32

предлагаю перестать мучить несчастных рыбаков на деревянных лодках, а начать отлавливать нарушителей на базарах)) карась и толстолобик то ладно, вполне можно соврать, что это взращенная для продажи в ставках рыбка, но вот все остальное - то уже вопрос) купила на днях на базаре окуней... плин, почти что все до единого с икрой были - это бы сотня новых окуньков могли родиться cry


2 3
4 368
1
15 квітня 2019 11:41

Цитата: Saidis
купила на днях на базаре окуней...
зачем покупали?


4 2
0
15 квітня 2019 11:48

Цитата: zzzzzz

Цитата: Saidis
купила на днях на базаре окуней...
зачем покупали?

 

так они уже выловленные были, итого чтобы их смерть оказалась не напрасной=) 


2 5
229
15 квітня 2019 11:57

Цитата: Saidis
купила на днях на базаре окуней... плин, почти что все до единого с икрой были - это бы сотня новых окуньков могли родиться

Спрос порождает предложение, вот вам и браконьерство.


4 1
4 368
1
15 квітня 2019 14:37

Цитата: Saidis
, итого чтобы их смерть оказалась не напрасной
то вы себя успокаиваетеsmile, а на самом деле-соучастник!


2 0
129
15 квітня 2019 16:50

Цитата: Saidis
купила на днях на базаре окуней... плин, почти что все до единого с икрой были - это бы сотня новых окуньков могли родиться 

 

На что вы рассчитывали, покупая свежую рыбу? Что отлавливают только мальчиков или бесплодных?


2 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх