Винесли вирок кременчужанці, яка крала телефони заради наркодози

8.02.2019, 15:05 Переглядів: 3 780 Коментарів: 3

Крадене здавала у ломбард, виручені кошти ймовірно йшли на купівлю наркотиків

4 лютого 2019 року Автозаводський районний суд Кременчука виніс вирок уродженці Кременчука, раніше судимій жінці, яка здійснила ряд крадіжок.


Згідно з вироком, 31 липня 2018 року обвинувачена обікрала неповнолітнього. Як йдеться у матеріалах справи, хлопець купався в озері, що знаходиться на території колишніх «артскладів». Свій рюкзак неповнолітній залишив на березі. Цим і скористалася обвинувачена: вона викрала вищевказаний рюкзак, в якому лежав телефон марки «Xiaomi Redmi 4X» 3/32GB золотистого кольору, вартістю 3682,80 грн.

Як пояснила обвинувачена у судовому засіданні, після викрадення вона викинула наплічник, а телефон здала у ломбард. Гроші витратила на власні потреби.


Наступна зафіксована крадіжка трапилася 7 серпня 2018 року. Жінка викрала з бухгалтерії одного з караоке-барів Кременчука 800 гривень та мобільний телефон марки «Xiaomi Redmi Note 4X» 3/32GB рожевого кольору, вартістю 4167,93 грн.


Обвинувачена розповіла про деталі злочину: вона по дорозі в туалет караоке-бару на 2 поверсі побачила кабінет, на якому була табличка з написом «Бухгалтерія». Оскільки двері не були зачиненими, кременчужанка зайшла у кімнату та здійснила крадіжку.


Викрадені гроші витратила на власні потреби, гаманець викинула, а мобільний телефон здала в ломбард.


Через декілька днів, 19 серпня, обвинувачена викрала мобільний телефон з торгового прилавку марки «Samsung Galaxy J510НZDDSEK» золотистого кольору, вартістю 3149,10 грн. Цей телефон також опинився в ломбарді.


Остання відома суду крадіжка знову трапилася коло озера на території колишніх «артскладів». Обвинувачена діяла по «старій» схемі: поки потерпілий купався, вона викрала його рюкзак. У наплічнику лежав телефон телефон марки «Xiaomi Redmi 3S» 2/16 GB золотистого кольору, вартістю 2000 грн. Цей телефон доля також «занесла» в ломбард.


Обвинувачена пояснила, що крадіжки вчиняла тому, що потрібні були гроші на придбання наркотичних засобів.


Цивільні позови, заявлені потерпілими, жінка визнала частково, згодилася в повному обсязі відшкодовувати матеріальну шкоду потерпілим, у частині відшкодування моральної шкоди не визнала. У скоєному щиро покаялася, просила суворо її не карати.


Суд визнав жінку визнали винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 185 ч.2 Кримінального кодексу України (крадіжка) та призначити їй покарання у вигляді 3-х років позбавлення волі.


До призначеного покарання частково скласти за вироком Крюківського районного суду Кременчука від 28.12.2018 року покарання у вигляді 1 року 2-х місяця позбавлення волі. Остаточно призначити покарання у вигляді 4-х років 2-х місяців позбавлення волі.


Обвинуваченій зарахували у строк відбування покарання час перебування під вартою з 27 листопада 2018 року по 3 лютого 2019 року включно з розрахунку один день попереднього ув'язнення за один день позбавлення волі.


Крім того, суд частково задовольнив цивільні позови щодо відшкодування моральної та матеріальної шкоди.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

1 177
8 лютого 2019 15:16

Ломбард було закрито. Власника ломбарду та продавців було притягнуто до крімінальної відповідальності за ст. 198 (Придбання або збут майна, завідомо здобутого злочинним шляхом)...

Так? Було саме так? Я не помиляюся?


24 1
1 031
8 лютого 2019 15:59

Повторюсь .Ломбард - вот главное, ключевое "слово". Условия приёма товара у них простейшие. В киосках Б/у телефонов и то больше страхуются чем в ломбардах. Хотя , о чем это я ?...


16 0
0
8 лютого 2019 16:14

понятие Ломбард, несмотря на эру галопирующего по некогда скромным просторам СССР капитализма обрело законный статус и, шо самое неприятное, статус утвержденной законом сферы бизнеса недавно - почти одновремено с революцией. нынче - это законная скупка краденного. странно совпало, да - чем глубже на дно, тем больше ломбардов, быстро-кредитов и прочей мерзости. 


21 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх