У Полтавській області «накрили» найбільшу по версії прокуратури нарколабораторію в Україні (уточнено)

7.02.2019, 13:32 Переглядів: 5 293 Коментарів: 3

  

Вилучили 20 кілограмів наркотиків на кілька десятків мільйонів гривень

На Полтавщині працівники обласної прокуратури та СБУ викрили нарколабораторію з виготовлення метадону. Прес-служба прокуратури Полтавської області назвала лабораторію наймасштабнішою в Україні.

Під час обшуку в помешканні виявили та вилучили понад 20 кг наркотичного засобу на загальну суму майже 33 млн грн. Також знайшли 160 літрів речовини, з якої у подальшому виготовляли б метадон, а також обладнання для виготовлення наркотику.


У порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України (затримання уповноваженою службовою особою) затримано 3 осіб, причетних до вчинення вказаної незаконної діяльності.


Наразі тривають першочергові слідчі дії.


Уточнено: за інформацією прес-центру СБУ, нарколабораторія функціонувала у Миргороді. Оперативники спецслужби встановили, що учасники етнічного організованого угруповання орендували приватний будинок, в якому облаштували наркологічний «цех». «Товар» зловмисники планували збувати по всій території країни через розгалужену мережу дилерів. 


Варто зауважити, що СБУ оцінило вилученого у 35 мільйонів гривень: 


- Під час обшуків у приміщенні нарколабораторії правоохоронці вилучили понад двадцять кілограмів метадону, триста кілограмів прекурсорів та майже п’ятдесят літрів рідкого метадонового концентрату. Вартість вилучених препаратів за цінами «чорного ринку» становить понад тридцять п’ять мільйонів гривень. У приміщенні також виявлено лабораторне обладнання для виготовлення наркотику, - йдеться на сайті СБУ.


Сума у 35 мільйонів гривень фігурує й у повідомленні від ГУ НП у Полтавській області. Крім того, поліція інформує про інші об'єми вилученого:


- ... правоохоронці вилучили більше 20 кг готового метадону, вартісне лабораторне обладнання, необхідне для синтезу наркотику, а також 300 кг прекурсорів та майже 50 л рідкого метадонового концентрату. 


В операції також брали участь працівники Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції. 


За інформацією ГУ НП у Полтавській області, організував групу 46-річний житель Запоріжжя. У вересні 2017 року чоловік уже затримувався працівниками підрозділу протидії наркозлочинності як організатор злочинної групи наркоторгівців, однак був звільнений судом з під варти після внесення незначної суми застави. Після цього зловмисник переховувався від слідства, постійно змінюючи свою дислокацію та продовжував протиправну діяльність.


Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: прес-служба прокуратури Полтавської області, ГУ НП у Полтавській області Джерело відео: Youtube «Служба безпеки України», Youtube «Національна поліція України»
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

604
7 лютого 2019 14:41

Эх,ромале,ромале...


5 1
220
1
7 лютого 2019 15:37

"Во все тажкие" насмотрелись на лабу, но не потянули по финансам повторить laughing


2 3
0
7 лютого 2019 16:29

Цитата: evgeniys

"Во все тажкие" насмотрелись на лабу, но не потянули по финансам повторить laughing

 

Так они все бабки вложили в сырье, на оборудование и сарай получше не осталось. Думали раскрутятся - купят домик в три этажа, а тут сбу..... обидно


2 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх