На Полтавщині прокуратура «накрила» понад 10 нелегальних газових заправок

1.12.2018, 16:00 Переглядів: 3 840

 

Працівники заправок не були працевлаштовані та не мали допуску до роботи з газовим обладнанням, документи на пальне відсутні

На Полтавщині прокуратура «накрила» понад 10 нелегальних газових заправок. Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Полтавській області. 


У рамках кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) правоохоронці перевірили ряд газових автозаправних станцій на территорії області, одною з яких стала заправка у селі Гора, Полтавського району, де минулого року сталося два вибухи. 


 



Перевірка показала, що робітники заправок не працевлаштовані, не мають необхідного досвіду для роботи на об’єкті з підвищеною небезпекою, не проходили обов’язкове навчання та з ними не проводились відповідні інструктажі. 


Як приклад, під час перевірки однієї автомобільної газозаправної станції у м. Полтава встановлено, що на вказаному об’єкті відсутня будь-яка дозвільна документація, працівники офіційно не працевлаштовані, інструктажі з техніки безпеки не проведені, походження пального не відоме, сертифікація відсутня, об’єкт підвищеної небезпеки в експлуатацію не введено, вимоги протипожежної безпеки нівельовано. - повідомляють у прокуратурі.


 


Як виявилося, документів на пальне на АЗС також немає, а їх власники не здійснювали відрахування до бюджету. Окрім цього, правоохоронці повідомляють, що під час перевірок зіштовхнулися з «кришою» заправок - тітушками:


Наголошуємо, що органи прокуратури Полтавської області вживають законних заходів і діють винятково у рамках закону щодо викриття мереж нелегальнихавтомобільних газозаправних станцій. Зрозуміло, що вказана діяльність нелегалів «кришується» окремими групами, законні дії прокуратури викликають у них спротив, оскільки їхнім інтересам завдається шкода, а тому останні залучають так званих «тітушок» і розповсюджують у засобах масової інформації замовні публікації, - коментують у прокуратурі.

 

Автор: Юлия Волынская Джерело фото: прокуратура
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх