Немовля під Кременчуком отруїлося колодязною водою

7.11.2018, 08:52 Переглядів: 4 100

 

Дитину госпіталізували до реанімаційного відділення Кременчуцької міської дитячої лікарні

У Кременчуцькому районі дитина отруїлася колодязною водою, про це на своїй сторінці в фейсбук повідомив начальник Управління з питань цивільного захисту Полтавської ОДА Віктор Стеблянко.


На території Пришибської сільської ради у Кременчуцькому районі 31 жовтня стався випадок отруєння нітратно-нітритними сполуками одномісячного хлопчика.


- Мама догодовувала маля дитячою сумішшю, розведеною колодязною водою. Помітивши зміни у самопочутті дитини, викликала лікарів. 31 жовтня дитина з мамою були госпіталізовані до реанімаційного відділення Кременчуцької міської дитячої лікарні. 2 листопада дитину перевели в інфекційне відділення. Нині стан хлопчика – середньої тяжкості, – розповів Віктор Стеблянко.


Начальник Управління з питань цивільного захисту Полтавської ОДА закликає батьків не поїти дітей, особливо грудного віку, колодязною водою та не додавати її до дитячих сумішей. Дитячий організм дуже вразливий до нітратів і отримує важке отруєння, яке може призвести до смерті.


- На жаль, питна вода у більшості колодязях сільської місцевості забруднена нітратами. Щоб убезпечити себе, замовляйте у відповідних фахівців аналіз води на вміст нітратів, користуйтесь спеціальними фільтрами , не розташовуйте поряд з колодязем смітник чи вигрібну яму. Ніколи не вживайте воду з неперевірених джерел. Дітям давайте краще куповану бутильовану воду, - додав Стеблянко.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх