Півмільйона гривень стягнуть з кременчуцького бізнесмена

10.10.2018, 16:03 Переглядів: 4 737

 

До суду звернувся виконавчий комітет Кременчуцької міської ради, який недорахувався коштів до міського бюджету

Прокуратура Полтавської обасласті пред’явила позовну заяву з вимогою стягнути з підприємця понад півмільйона гривень за договором про залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Кременчука. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.
 
Підприємець у 2015 році здійснив реконструкцію будівель та споруд виробничої бази за рахунок будівництва контрольно-пропускного пункту, складу БМЗ та реконструкцію адміністративно-побутової будівлі у Кременчуці.  

 

Відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» передбачено, що замовник будівництва зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту. Пайова участь у розвитку інфраструктури населеного пункту полягає у перерахуванні замовником до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію до відповідного місцевого бюджету коштів для створення і розвитку зазначеної інфраструктури.

 

Вказаний громадянин ухилився від укладання договору про пайову участь, у зв’язку з чим виконавчий комітет Кременчуцької міської ради звернувся до господарського суду з позовом про визнання укладеним договору про залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Кременчука.

 

Постановою Верховного суду договір про пайову участь у розвитку інфраструктури міста Кременчука між виконавчим комітетом Кременчуцької міської ради та підприємцем вважається укладеним та є чинним з 05.02.2018.

 

Згідно зазначеного договору замовник зобов’язується перерахувати на спеціальний рахунок міського бюджету кошти в сумі понад півмільйона гривень на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста в місячний термін з моменту підписання договору.

 

Зважаючи на порушення громадянином вимог договору та законодавства органи прокуратури Полтавської області звернулись до суду з позовною заявою стягнути до бюджету понад півмільйона гривень за договором про пайову участь.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх