На Полтавщині ув'язнених хотіли нагодувати отруєним м'ясом

29.08.2018, 08:04 Переглядів: 3 849

 

Прокуратура Полтавської області за вказаним фактом внесла відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення

У продуктах харчування «Машівської виправної колонії №9» виявили збудник, який може призвести до летального випадку. Прокуратура Полтавської області одразу відкрила кримінальне провадження. 


- За результатами проведених санітарно-мікробіологічних досліджень щодо відповідності м’яса птиці вимогам ДСТУ, у зразках курячого м’яса виявлено збудник «Listeria monocytogenes», який може призвести до захворювання на лістеріоз, від якого в Україні зафіксовано перший летальний випадок, - йдеться у повідомленні. 


Прокуратура Полтавської області за вказаним фактом внесла відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) КК України.


Окрім цього, прокуратура внесла вказівку керівнику виправної установи про заборону використання такого м’яса (560 кг замороженої курятини).


Аналогічні порушення виявляли прокуратури області у діяльності чотирьох державних установ - «Божковська виправна колонія №16», «Крюковська виправна колонія №29», «Полтавська виправна колонія №64» та «Надержинщинська виправна колонія №65».

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх