40 озброєних осіб вночі намагалися захопити агрофірму на Полтавщині (доповнено)

5.11.2017, 08:56 Переглядів: 11 183

40 озброєних осіб вночі намагалися захопити агрофірму на Полтавщині

Правоохоронці затримали осіб

Сьогодні, в ніч з 4 на 5 листопада більше 40 осіб силовими методами намагалися заволодіти активами агрофірми в Оржицькому районі. 

 

За інформацією поліції, ініціатори заворушень намагалися втекти на двох легковиках, проте також були затримані в Оржицькому та Лубенському районах.
Затримані доставлені до поліції. Приймається рішення про відкриття кримінального провадження.

 

Як повідомляє журналістка Анастасія Ляшенко, події відбувались у селі Тарасенкове. 

 

- СТОВ "Агрофірма" "Оржицька" не один раз попадала в поле зору рейдерів. Керівник господарства, що знаходиться у с. Тарасенкове Оржицького району Валентин Несен, неодноразово скаржився на такі нападки. Зокрема два тижні тому він звертався до народного депутата від Полтавщини Олег Кулініч, заявляючи про те, що до складу учасників підприємства з підробленими документами намагається увійти якась компанія зареєстрована у Лондоні.
Після втручання прокуратури Полтавської області рейдерський напад вдалося зупинити. "Але не факт, що це не повториться в майбутньому", - написав тоді у себе на Фейсбуці нардеп Кулініч.
А на майбутнє довго чекати не довелося. 4 листопада, під вечір, на територію підприємства і села заїхали чужі люди. Кілька десятків на кількох автобусах, машинах, а дехто прибув залізничним транспортом, відразу почали себе вести господарями на агрофірмі, а роботу працівників фактично заблокували. Крім того, нанесли матеріальних збитків як самому підприємству, так і майну окремих селян, знищуючи все, що не правильно лежало на їхньому шляху.
Керівництво агрофірми, її працівники, селяни відразу звернулися в правоохоронні органи.
На місце події виїхали представники Національної поліції, прокуратури Полтавщини.
Частина рейдерів втекла, частину люди тримали закритими в автобусі, на якому вони приїхали.

Під керівництвом беспосередньо начальника Головного управління Національної поліції в Полтавській області Андрей Замахин за участі спецпризначенців Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) та батальйону Полтава було проведено спецоперацію. Усіх заїжджих горе-господарників затримали та доправили до Лубенського відділу поліції. До середини ночі тривали слідчі дії та відновлювальні роботи в частині повернення селян до їх звичного способу життя лише в одному селі, - написала журналістка.

 

 

 

 

Доповнено 

 

Начальник поліції Полтавщини Андрій Замахін додав:

 

- За фактом спроби силового захоплення активів агрофірми, поліція Полтавщини відкрила кілька кримінальних проваджень.

Правоохоронцями затримано більше 40 осіб. Ініціатори заворушень намагалися втекти на двох легковиках, проте також були затримані в Оржицькому та Лубенському районах. Під час втечі один із автомобілів правопорушників травмував поліцейського та технічно пошкодив кілька транспортних засобів місцевих жителів.


За даними фактами до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за кваліфікуючими ознаками частини 2 ст. 206 (Протидія законній господарській діяльності) та ч.2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 5-ти років.

 

Наразі всі особи фігурантів поліцією встановлені та допитані. В основному це молоді чоловіки віком від 19 до 36 років, мешканці Києва, Запоріжжя та Кременчука.

 

Під час огляду транспортних засобів слідчими виявлено ряд речових доказів, серед яких кілька предметів, схожих на пістолети. Вилучені речі направлені на експертизу. Після висновків фахівців будуть прийняті відповідні законні процесуальні рішення.


З метою оперативного та якісного розслідування резонансної справи за моїм дорученням створена слідча група із найдосвідченіших фахівців обласного управління. Процесуальне керівництво в провадженнях здійснює прокуратура.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Поліція Полтавщини, Анастасія Ляшенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх