При передачі хабара затримали екс-керівника міліції Кременчука Овчаренка

12.10.2017, 13:31 Переглядів: 8 499

При передачі хабара затримали екс-керівника міліції Кременчука Овчаренка

Правоохоронці затримали начальника, заступника та начальника сектору відділу поліції під час одержання неправомірної вигоди

Під час одержання неправомірної вигоди затримали начальника, заступника та начальника сектору одного з відділів поліції в Полтавській області. За словами начальника управління прокуратури Полтавської області Ігоря Поночовного, затримання відбулося 11 жовтня слідчими прокуратури Полтавщини спільно зі співробітниками спецпідрозділу СБУ в області та Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

 

За його словами, з початку серпня цього року до одного з господарських товариств Лубенського району неодноразово приїжджали працівники поліції. Вони перешкоджали роботі блокуючи техніку та зупиняючи порубку дерев.

 

Згодом керівник відділу поліції Василь Овчаренко та його заступник висунули вимогу директору про необхідність надання обробленої деревини на суму майже 40 тис. грн. для подальшої «співпраці» з поліцією.

 

Частково виконавши вимогу, невдовзі керівник товариства отримала іншу – перерахувати 20 тис. грн. на банківський рахунок. Проте і цього працівникам поліції виявилось замало, тому заступник начальника та начальник сектору відділу поліції висунули ще одну вимогу – передати їм деревини твердої породи, що еквівалентно майже 12 тис. грн.

 

Після передачі першої партії деревини на майже 4 тис. грн. вищевказані правоохоронці були затримані в порядку ст. 208 КПК України. Наразі їм готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням). Також вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Нагадаємо, що Василь Овчаренко очолював Кременчуцьке управління міліції. В останні роки працював у Миргородському, Гребінківському, Кобеляцькому та Лубенському відділах поліції.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: exo.in.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх