На Полтавщині браконьєри намагались повернути майно за 50 тисяч гривень

11.06.2017, 13:29 Переглядів: 3 922

На Полтавщині браконьєри намагались повернути майно за 50 тисяч гривень

Майно було вилучено у ході обшуку

Правоохоронці викрили злочинну схему, до якої причетні посадові особи обласного управління Державного агентства рибного господарства. Вони, замість того, щоб викривати факти незаконної діяльність підпільних риболовецьких бригад, організували та контролювали їх роботу. Про це повідомляє прес-служба поліції. 

 

8 червня працівники Управління захисту економіки в Полтавській області Нацполіції, обласної прокуратури та обласного управління Служби безпеки України провели 14 санкціонованих обшуків та вилучили майже 1,5 мільйона гривень, 60 тисяч доларів США, чорнові записи, півтисячі одиниць заборонених знарядь лову (сітки, електровудки, «павуки»), зброю, а також 30 тонн риби.

 

На Полтавщині браконьєри намагались повернути майно за 50 тисяч гривень

 

Після проведення обшуків один із фігурантів кримінального провадження запропонував начальникові відділу управління захисту економіки вирішити "проблему". Одноразову "допомогу" у розмірі 50 тисяч гривень за не притягнення його до відповідальності, повернення вилученого в ході обшукуобладнання для здійснення «браконьєрської» діяльності по вилову риби та грошей.

 

Крім того, запропонував ще 6 тисяч гривень у якості щомісячних "платежів" за невтручання у подальшому в діяльність організованого ним підпільногоцеху.

 

Керівник відділу звернувся до прокуратури із заявою. Працівники військовоїпрокуратури Полтавського гарнізону відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигодислужбовій особі) Кримінального кодексу України.

 

Наступного дня фігуранта затримали під час передачі частини неправомірної вигоди. Правоохоронці вилучили 25 тисяч гривень.

Проводяться слідчі дії та вирішується питання про затримання хабародавця в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх